Networking — January 7, 2019 at 8:52 am

Rohde & Schwarz și Kathrein colaborează pentru a dezvolta în premieră un turn de mare putere LTE Broadcast

by

5GPartenerii de proiect Rohde & Schwarz și Kathrein au ajuns la două etape importante ale proiectului de cercetare 5G TODAY: pe 4 decembrie 2018, un transmițător Rohde & Schwarz a intrat cu succes în stația de emisie Wendelstein de la Bayerischer Rundfunk (BR). În plus, Kathrein a finalizat o antenă inovatoare pentru operațiunile de testare din locația emițătorului BR din Ismaning, lângă München.

Noul standard de rețea 5G este o tehnologie cheie pentru viitor, când vehiculele devin foarte automatizate și dispozitivele sunt conectate în rețea între ele în IoT. 5G oferă, de asemenea, un mare potențial pentru distribuirea eficientă a conținutului media. Introducerea modelului 5G va deschide o piață mondială, cu milioane de smartphone-uri și tablete, care să funcționeze ca potențiale receptoare de televiziune capabile să combine serviciile TV live, bibliotecile media, rețelele sociale și multe alte servicii media.

LTE Broadcast, de asemenea cunoscut sub numele de FeMBMS, a fost specificat în 3GPP Release 14 în iunie 2017. Acesta definește noi opțiuni pentru difuzarea către echipamentele de telefonie mobilă cu tehnologia LTE, cum ar fi smartphone-urile și tabletele. Pentru prima dată, standardul actualizat permite aplicațiilor high-tower high-tower (HPHT) în modul numai în jos, în timp ce utilizează lărgimea de bandă a semnalului pentru aplicații multicast / broadcast. Mai mult, versiunea 3GPP 14 definește un prefix ciclic extins (interval de protecție) și moduri pentru a permite funcționarea fără cartele SIM, ceea ce este necesar pentru aplicațiile de difuzare.

În prezent, în Germania, în cadrul proiectului de cercetare bavarez “5G TODAY”, se lansează un studiu amplu privind terenul european de 5G. Proiectul este finanțat de Fundația de Cercetare Bavareză. Sub conducerea Institutului pentru Tehnologia Audiovizualului (IRT), partenerii de proiect Kathrein și Rohde & Schwarz investighează emisiunile TV la scară largă în modul FeMBMS prin intermediul rețelelor de difuzare de 5G. Proiectul este susținut de către Telefónica Germania și Bayerischer Rundfunk, radiodifuzorul de stat bavarez, care furnizează două locații HPHT lângă München pentru acest studiu de teren.