NEWS — January 11, 2019 at 3:16 pm

Noul browser Edge al Microsoft va suporta extensiile Chrome

by

edgeMicrosoft renunță la motorul de randare EdgeHTML și va utiliza Google Chromium pentru browser-ul său Edge. Iar anul 2019 aduce mai multe detalii despre ceea ce se așteaptă ca parte a acelei tranziții.

Prin trecerea la motorul de randare Chromium, Microsoft reduce numărul de teste pe care dezvoltatorii trebuie să le facă pentru site-urile și aplicațiile lor, oferind și posibilitatea de a implementa caracteristicile altor browsere utilizând deja Chromium. Managerul Edge Project Kyle Alden, a confirmat că una dintre aceste caracteristici se referă la extensiile Chrome. Aceasta înseamnă că, dacă totul merge conform graficului, noul browser Edge care este programat să apară în decurs de un an va permite în mod implicit instalarea extensiilor Chrome.

Aceleași surse spun, de asemenea, că aplicațiile web progresive (PWA) vor fi acceptate și instalabile prin noul browser. Un PWA este un software care arată și acționează ca o aplicație, dar se bazează pe tehnologia browserului web pentru a funcționa. Exemplele includ Google Photos, Contacts și Google Maps. În același timp, aplicațiile existente pentru platformele Windows Universal (UWP) vor continua să se bazeze pe funcția EdgeHTML / Chakra. Microsoft nu are intenția de a schimba totul cu un motor diferit, dar va fi oferit un nou WebView care să permită alegerea utilizării lui Chromium ca motor de randare.