Securitate — January 14, 2019 at 1:57 pm

Datele personale ale politicienilor germani au ajuns online

by

dataDatele sensibile aparținând sutelor de politicieni, celebrități și figuri publice germane au fost publicate online printr-un cont Twitter. Incidentul este ceea ce se consideră a fi una dintre cele mai mari scurgeri din istoria țării. Cache-ul uriaș al documentelor include numerele și adresele personale, documentele interne ale partidului, detaliile cărților de credit și chat-urile private. Documentele au fost publicate online în decembrie, dar au ieșit la lumină ceva mai târziu.

Mai multe scrisori către și de la Angela Merkel se numărau printre documente , dezvăluind adrese de e-mail și un număr de fax, a informat presa germană, deși purtătoarea de cuvânt a guvernului a declarat că nu au fost scăpate informații confidențiale de la cancelar. Membrii cabinetului și președintele german, Frank-Walter Steinmeier, au fost, de asemenea, printre cei afectați.

Rapoartele au arătat că toate partidele politice germane, cu excepția Alternativa pentru Germania (AfD), au fost afectate de atac. Ziarul Bild a declarat că scurgerile conțin date de la 405 politicieni CDU-CSU, 294 politicieni SPD, 105 Greens, membri și 28 deputați FDP. Faptul că niciun om politic AfD nu a fost afectat a dat naștere speculațiilor că simpatizanții de extremă dreaptă se aflau în spatele scurgerilor.

Alte rapoarte au afirmat că printre documente se numără și fotografiile cărților de identitate, înregistrările debitului direct și fotografii de familie. Gama largă de date publicate indică faptul că este posibil să provină din mai multe surse. O mare parte din date sunt tratate ca fiind autentice, dar au existat sugestii, unele dintre ele ar fi putut fi falsificate. În urma scurgerii de date autoritățile au declanșat o reuniune de urgență a agenției naționale de apărare cibernetică din Germania, un organism creat de BSI în 2016 pentru a coordona un răspuns la intruziunile online. Agențiile de informații germane au solicitat, de asemenea, asistență din partea serviciilor americane de informații în investigarea incidentului.