NEWS — January 14, 2019 at 3:10 pm

QNAP a prezentat o serie de soluții de top pentru inteligența artificială

by

qnapQNAP a expus la CES 2019 soluții inovatoare de rețelistică și stocare în rețea oferind o gamă largă de produse, cu multiple opțiuni, accesibile pentru utilizatorii individuali, pentru afacerile mici și utilizatorii din corporații. QNAP a prezentat serverul NAS AI-Ready utilizat pentru pregătirea și deducția logică, automatizarea inteligentă bazată pe AI a aplicațiilor pentru imagini, noul switch PoE utilizat în scenarii de supraveghere video și un portofoliu puternic de produse destinate utilizatorilor de Apple pentru backup-ul eficient și îmbunătățirea fluxurilor de lucru prin conectivitatea 10GbE și Thunderbolt.

Accelerează pregătirea AI și deducția logică cu QNAP
Construit în jurul optimizării AI accelerată de GPU, serverul NAS TS-2888X AI-Ready furnizează o soluție AI all-in-one combinând stocarea robustă și un mediu software gata de a fi utilizat, ce simplifică învățarea AI cu o eficiență ridicată a costurilor. Alături de infrastructura de stocare optimizată IOPS, ce accelerează fluxurile AI, exclusivul pachet de dezvoltare QuAI oferă o gamă largă de instrumente open-source și arhitecturi (incluzând Caffe, TensorFlow, AlexNet, FaceNet și multe altele) pentru fluxurile de lucru AI disponibile imediat utilizatorilor – ajutându-i să reducă timpul și complexitatea pentru modelele de pregătire AI.

QNAP a prezentat OpenVINO Workflow Consolidation Tool, un pachet de învățare avansată pentru a transforma modelele de pregătire în servicii de deducție logică accelerată de Intel Distribution of OpenVINO Toolkit. Demonstrația live a utilizat un server NAS TVS-872XT și un accelerator FPGA pe PCIe pentru a arăta capacitățile serverelor NAS ca servere de deducție logică ce asistă organizațiile în construcția rapidă a propriului sistem de deducție.

Noua experiență cloud hibrid
QNAP a expus, de asemenea, un server NAS HS-453DX 10GbE cu structură hibridă, ce are două sertare SATA și două sloturi SSD M.2 SATA și TBS-453DX NASbook cu patru sloturi SSD M.2 SATA. Cu ajutorul serviciului “CacheMount” Cloud Gateway, utilizatorii se pot bucura de noua experiență hibrid-cloud prin maparea multiplelor clouduri publice pentru capacități de stocare aproape nelimitate, în timp ce beneficiază de accesibilitate, la viteze LAN, la fișierele lor cloud cu cachingul local activat.

QNAP a prezentat, de asemenea, aplicația QuMagie, noua generație Photo Station, care integrează algoritmi AI de învățare avansată pentru a oferi recunoașterea facială a subiecților și date de geolocație ale imaginilor stocate în NAS, furnizând o nouă experiență pentru managementul fișierelor media.

Un server NAS precum și un switch PoE de vârf
QNAP impulsionează eforturile de dezvoltare a rețelei, prezentând versiunea actualizată a Guardian QGD-1600P ce integrează serverul NAS, switch-ul cu management și capacități Power over Ethernet (PoE).

QGD-1600P dispune de un procesor Intel Celeron J4105, două sertare SATA de 2.5inci, două sloturi PCIe și o ieșire HDMI. Acesta rulează sistemul de operare QTS cu App Center pentru diverse aplicații incluzând mașini virtuale, aplicații containerizate și supraveghere video și poate funcționa, de asemenea ca un switch cu 16 porturi, cu management, bazat pe Microchip VSC7425, IEEE 802.3bt, pregătit pentru a livra până la 90W. Pe lângă acestea suportă VLAN, QoS și control PoE pe port. Demonstrația live de la CES 2019 a prezentat o opțiune accesibilă pentru dezvoltarea unei soluții de supraveghere video cu monitorizare HDMI, management avansat de rețea și suport PoE.

Aplicații AI de rețea – Seriile PUZZLE bazate pe procesoare Intel, AMD și Marvell
QNAP a intrat în parteneriat cu IEI pentru a prezenta seriile PUZZLE, o nouă generație de dispozitive de rețea ce include un portofoliu larg de platforme de rețea bazate pe procesoare x86 (Intel Core din generația a 8-a și seriile AMD EPYC 3000) și bazate pe ARM (Marvell, NXP sau Cavium SoC).

Seriile PUZZLE sunt optimizate pentru a funcționa cu rețelele proprietare și uCPE (Universal Customer Premise Equipment) și oferă în timp real servicii definite software pentru rețele largi (SD-WAN) cu orice servicii suplimentare VNF (virtual network functions). Acestea sunt, de asemenea, sisteme hardware AI ideale pentru calculul ce privește învățarea avansată și deducția logică, suportând plăci grafice și plăcile de accelerare AI IEI Mustang-F100 și Mustang-V100.

Clienții PUZZLE pot utiliza NVIDIA TensorRT, QNAP QuAI și setul de dezvoltare AI Intel OpenVINO pentru a simplifica implementarea soluțiilor AI.

Soluții dedicate utilizatorilor Apple
QNAP a expus produse proiectate pentru optimizarea fluxurilor de lucru ale utilizatorii Apple, incluzând soluții pentru backup-ul fișierelor, colaborare și medii de lucru cu multiple stații, de înaltă viteză, cu 10GbE și Thunderbolt.

Vizitatorii au putut vedea Qulala, o unitate de stocare externă echipată cu un cablu Lightning, pentru conectarea dispozitivelor iOS. Qulala este un gadget ușor de mânuit ce facilitează foarte mult backup-ul mobil și păstrează fișierele în siguranță, criptând conținutul. Pentru utilizatorii ce preferă Thunderbolt alături de noua serie NAS TVS-x72XT Thunderbolt, aceștia se pot bucura de conectivitate 10GbE prin utilizarea seriei QNAP QNA de adaptoare Thunderbolt 3 la 10GbE și a switch-urilor fără management din seria QNAP QSW 10GbE/NBASE-T. În cadrul standului este expus, de asemenea, unitatea de extensie RAID TR-004 USB 3.0 ce oferă atât sistemelor Mac, cât și serverelor QNAP NAS, o soluție sigură de stocare.