Esential — January 19, 2019 at 4:08 pm

Colaborare pentru viitorul tehnologic

by

5GPresa internaţională a semnalat zilele trecute că operatorul mobil Vodafone a semnat un nou acord comercial cu partenerii de la IBM pentru adaptarea mediilor cloud la valul transformărilor digitale care va fi generat de tehnologii emergente precum 5G, inteligenţă artificială, edge computing şi software-defined networking.

În valoare de aproape jumătate de miliard USD şi semnat pe o durată de opt ani, acordul oferă clienţilor Vodafone Business acces complet la portofoliul cloud IBM, în vreme ce IBM va furniza servicii gestionate diviziei Vodafone de cloud şi hostare. Prin aceasta, cele două firme susţin că utilizatorii vor putea beneficia de capabilităţile de optimizare, automatizare şi cognitive computing IBM pentru a-şi putea derula eficient afacerile în medii multi-cloud.

Cercetările IBM afirmă că mai bine de 70% din organizaţii la nivel global au ajuns să folosească un număr de până la 15 medii cloud ca să acceseze mai bine noile servicii digitale. Cu toate astea, interconectivitatea dintre mediile cloud şi vulnerabilitatea datelor deţinute în aceste medii a devenit o problemă globală. Prin noul acord, cele două firme speră să elimine o parte din complexitatea acestei situaţii, permiţând datelor şi aplicaţiilor să ruleze liber şi securizat în organizaţii.

Într-o declaraţie comună, Vodafone şi IBM au declarat că se aşteaptă ca noul acord să ducă la crearea unei noi afaceri de tip “start-up”, care să răspundă schimbărilor rapide ale condiţiilor pieţei şi cerinţelor clienţilor. În acelaşi timp, achiziţia RedHat de către IBM şi planurile 5g anunţate recent de Vodafone sunt aşteptate să genereze o importantă valoare pentru noul gen de afacere.