NEW TECHNOLOGY — January 24, 2019 at 9:56 am

Tehnologii pentru centre de date de urmărit în 2019

by

fig1Fujitsu a emis recent un document extrem de interesant legat de tehnologiile pentru centre de date care merită urmărite în 2019. Realitatea arată că în acest domeniu există o întrecere permanentă între tehnologii noi şi setea de performanţe permanent mai bune legate de date. Din acest punct de vedere, Fujitsu crede că vor exista două motoare care vor ajuta semnificativ la nivelarea diferenţelor dintre IT şi managementul afacerii: inteligenţa artificială şi IoT.

Inteligenţa artificială (AI) este pe calea de a deveni tehnologie mainstream şi, la fel ca în multe alte situaţii din lumea digitală, se bazează enorm pe date. Tocmai disponibilitatea unor volume imense de date este cea care permite proceselor de machine learning, procese de bază în AI, să izoleze şi să experimenteze tipare de lucru până ce maşina înţelege date respective. Iar odată ce a învăţat, maşina poate adesea clasifica datele necunoscute cu un procentaj ridicat de succes.

Viteza cu care infrastructurile actuale şi viitoare AI pot înregistra progrese prin iteraţii ale procesului de învăţare este cea care conduce la salturi majore în capabilităţile IA. Ca atare, Fujitsu consideră că în 2019 se vor vedea rate semnificate de creştere a utilizării IA în zone precum medicina, comerţul, industria, serviciile şi altele.

Cum se pregăteşte compania pentru acest viitor apropiat? În cadrul forumului ţinut în noiembrie anul trecut la Munchen, Fujitsu a lansat Sholark, un nou sistem de lucru care accelerează transformarea digitală a proceselor de afaceri pe baza AI. Tot acolo a fost lansat Zinrai Deep Learning System (ZDLS), o aplicaţie AI bazată de analiză inteligentă imagini şi texte.

În termeni de IoT, Fujitsu leagă clar evoluţia de evoluţia modelului edge computing. Scopul edge computing este de a capta, analiza şi procesa date direct în punctele unde ele sunt generate. Iar cu cât astfel de procese sunt mai inteligente, cu atât va fi nevoie de mai puţine date transmise sistemelor IT centrale pentru luarea de decizii.

În această zonă, Fujitsu a lansat cu un an în urmă Fujitsu INTELLIEDGE Edge Computing Appliance, care permite optimizarea proceselor industriale pentru  Industry 4.0, conectând în mod securizat datele şi resursele IT cu oameni şi dispozitive, şi reducând diferenţa dintre zona operaţională de pe teren şi IT-ul situat on-premises şi în cloud. Iar pentru cerinţe şi mai mari de infrastructură la graniţa reţelei, firma are pregătite sistemele hiperconvergente PRIMEFLEX.

În plus, pregătindu-se pentru cele anticipate în 2019, firma a anunţat deja planuri de adoptare a tehnologiei native NVMe în viitoarele portofolii de produse de stocare, împreună cu sistemele array ETERNUS, prin care se vor putea asigura viteze de transfer date fără precedent.

Citiți și:

Fujitsu lansează noi modele în seria de stocare high-end ETERNUS DX8000 S4

Fujitsu va introduce NVMe în portofoliul său de stocare

Un viitor axat pe centrul de date

Tehnologia flash dincolo de performanţele pur tehnice