Bizpoint — January 25, 2019 at 5:07 am

Fujitsu estimează că întreprinderile așteaptă ca DevOps să devină mainstream în cinci ani

by

mainstreamÎntreprinderile se așteaptă la progrese rapide în ceea ce privește utilizarea DevOps la scară lagă în următorii cinci ani, potrivit noilor cercetări ale Fujitsu. Cu accentul pe unificarea dezvoltării software-ului și a funcționării software-ului, majoritatea organizațiilor cu peste 500 de angajați chestionați văd DevOps ca o abordare valoroasă pentru a face față schimbărilor continue, permițând o mai mare agilitate și scăderea costurilor.

Deși doar 20% au în prezent dispozitive DevOps mature, factorii de decizie IT se așteaptă la o schimbare dramatică. Rezultatele studiului Fujitsu State of Orchestration 2018/19 confirmă faptul că aproape opt din 10 (78%) se așteaptă ca întreprinderile să utilizeze dispozitivele DevOps pentru a furniza aplicații și servicii la scară în următorii cinci ani.

Principala firmă independentă de analiză IDC a confirmat recent că Fujitsu este un lider în domeniul din ce în ce mai popular al companiei DevOps, citând punctele forte ale Fujitsu în oferta de servicii, modelul de livrare și avantajele portofoliului. Cu toate acestea, actuala scadență DevOps este încă scăzută, potrivit factorilor de decizie chestionați de Fujitsu în cadrul întreprinderilor din Australia, Finlanda, Germania, Spania, Marea Britanie și SUA.

Doar sub jumătate dintre respondenți (45%) au în prezent dispozitive DevOps clasificate ca stabile (25%) sau complet stabile (20%). Doar unul din patru au finalizat un pilot DevOps, iar 22% sunt în lucru sau planifică un proiect pilot. Dar doar opt la sută din eșantion nu avea intenția de a explora DevOps. Motivele cheie pentru urmărirea unui model DevOps, spun cei intervievați, sunt să facă față mai bine schimbărilor și îmbunătățirilor continue (42%), să devină mai rapide și mai capabile să susțină schimbările în afaceri (37%) și să reducă costurile (36%).

Sondajul Fujitsu relevă o realizare crescândă în rândul întreprinderilor mari, prin faptul că orchestrarea cloud-ului deține cheia pentru deblocarea transformării digitale cu adevărat eficiente. O majoritate semnificativă a respondenților (81%) anticipează o utilizare mai largă a containerelor software pentru a face orchestrarea mai eficientă în următorii cinci ani.