NEWS — January 29, 2019 at 2:21 pm

UPS Eaton funcționează ca rezervă demonstrată în Centrul de Date Pilot

by

Data Center space racksEaton a finalizat cu succes faza pilot a primului centru de date live ce utilizează UPS ca soluție de rezervă (UPSaaR) pentru Răspuns cu Frecvență Rapidă. Basefarm, o companie norvegiană de centre de date, a încercat serviciul ca parte a unui proiect condus de Statnett, un operator norvegian de sisteme de transport, și Fortum, un furnizor de energie din țările nordice și baltice. Proiectul a arătat modul în care consumatorii de energie pot contribui, de asemenea, la asigurarea unei rețele stabile de energie electrică și a fost finalizat în vara (Q3) 2018.

Ca parte a proiectului, UPS-urile Eaton 93PM și Power Xpert 9395P de la centrul de date Basefarm au fost modernizate cu funcționalitate UPSaaR. Acest lucru permite operatorilor de centre de date să colaboreze cu furnizorii de energie pentru a reduce în mod temporar cererea de energie a centrului de date și chiar a readuce energia electrică în rețea. Acesta este un pas important înainte de a permite furnizorilor de energie să furnizeze sisteme energetice mai robuste, bazate pe energie regenerabilă, mai greu de anticipat și de asigurat în mod continuu. Pe lângă îndeplinirea funcțiilor principale de a proteja sarcinile critice, UPS-urile sunt capabile să ofere o capacitate de 1,5 MW. Un centru de date ar putea câștiga 50.000 de euro per MW de energie alocată pentru sprijinul rețelei pe an, în funcție de piața locală.

Proiectul pilot a demonstrat că stocarea energiei în centrele de date este o rezervă viabilă și rapidă de acțiune pentru a echilibra rețelele electrice și nu afectează funcția primară a UPS-ului de a asigura sarcinile centrului de date.