Transport/Travel — February 4, 2019 at 8:16 pm

Wizz Air – prima companie aeriană low-cost care utilizează platforma de plată Amadeus prin Navitaire New Skies

by

wizzairConform cercetărilor efectuate de Amadeus în 2018, procesul de gestionare a plăților grevează costurile industriei de transport aerian cu aproximativ 34,5 miliarde de dolari anual. Aceasta includ taxele plătite furnizorilor de plăți, precum și costurile indirecte, cum ar fi cheltuielile de capital, forța de muncă suplimentară necesară pentru a sprijini procesele manuale, precum și veniturile pierdute.

În același studiu, realizat de Amadeus anul trecut, companiile aeriene ne-au împărtășit faptul că principala lor problemă legată de zona de payments a reprezentat-o gestionarea plăților către diferiții lor furnizori.
Pentru o ilustrare practică a acestui lucru, să aruncăm o privire cazul concret al celor de la Wizz Air. După un deceniu de creștere solidă, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est căuta o modalitate de a-și simplifica infrastructura de plăți.
Companiile aeriene lucrează în mod frecvent prin intermediari pentru a accesa partenerii de plată, cum ar fi băncile comerciale. Acest lucru oferă o acoperire suplimentară, dar sporește costul complexității și poate duce la costuri mai mari, precum și la reducerea performanțelor de plată.
Colaborând cu Wizz Air și cu partenerul său preferat, Wirecard, Amadeus a identificat o modalitate de a elimina unul dintre intermediarii de plată pe care Wizz Air îl utiliza pentru a accesa Wirecard. Noua configurație asigură o procesare mai eficientă a plăților, ceea ce reduce în ultimă instanță costurile Wizz Air. De asemenea, oferă companiei aeriene low-cost o mai mare flexibilitate în configurarea infrastructurii de plată pentru a se adapta nevoilor specifice ale companiei aeriene”, a precizat Bart Tompkins, Managing Director, Payments – Amadeus.

Platforma de plată Amadeus Xchange Payment Platform oferă un singur punct de intrare pentru a accesa peste 70 de furnizori de plăți diferiți. Xchange Payment Platform a fost proiectată de la zero în scopul de a simplifica procesele de plată complexe, integrând toate părțile implicate într-o singură platformă și oferind o gestiune sigură a plăților. Într-un mediu aflat într-o schimbare rapidă și expus la riscuri multiple, Xchange Payment Platform furnizează procese eficiente și în același timp un mediu securizat.
Prin integrarea platformei de plată a Amadeus cu Navitaire New Skies, sistemul de servicii pentru călători utilizat de Wizz Air, compania aeriană low-cost a fost conectată direct la Wirecard, care este deja integrat cu Xchange Payment Platform.

Suntem încântați să consolidăm parteneriatul nostru și suntem încrezători că experiența Wirecard în domeniul tehnologiilor financiare digitale ne va ajuta să oferim mai multe soluții de plată în industria călătoriilor.