Securitate — February 6, 2019 at 7:25 am

Soluția Kaspersky Safe Kids protejează copiii împotriva pericolelor online

by

Box_KSK-2017_Eng_no_sPentru a ajuta părinții să ia măsurile corecte pentru siguranța copiilor pe Internet, evaluatorul independent de software AV-TEST a testat mai multe soluții create pentru a proteja copiii în mediul online și a acordat trei certificate produsului Kaspersky Safe Kids.

În contextul în care copiii mici petrec din ce în ce mai mult timp online, mulți părinți fac eforturi să-i protejeze de expunerea la amenințări cibernetice. Acestea includ vizionarea de conținut inadecvat, fenomenul de cyber-bullying sau distribuirea de date personale. Peste jumătate dintre copiii cu vârste între șase și nouă ani folosesc Internetul zilnic, iar unul din trei părinți consideră că nu poate controla ce văd cei mici online. Având în vedere că sistemele de operare oferă doar instrumente elementare de protecție, este foarte important ca părinții să-și protejeze copiii împotriva unui număr tot mai mare de amenințări online.

Ca recunoaștere a faptului că este una dintre cele mai bune soluții existente pe piață, pentru protecția copiilor, Kaspersky Safe Kids a obținut aceste certificate pentru utilizarea pe trei sisteme de operare de tip desktop și mobil: Windows, iOS și Android. Recunoașterea vine după ce AV-TEST a evaluat 11 soluții de control parental pentru Windows 10 și MacOS, precum și pentru Android, iOS și Fire OS.
Testul a evaluat cum s-au comportat mai multe aplicații specializate și instrumente interne de securitate ale sistemelor de operare, în ceea ce privește filtrele și setările care asigură protecția celor mici, în mediul online. Acestea au fost: protecție împotriva amenințărilor cibernetice, controlul accesului la conținut pentru adulți, controlul transferului de date private, controlul timpului petrecut pe dispozitive digitale, protecție împotriva capcanelor financiare online, protecția împotriva grooming-ului online și protecția vieții private.

Versiunea Kaspersky Safe Kids a fost mai eficientă în a proteja copiii de accesarea site-urilor periculoase, având un filtru superior, care blochează conținutul pentru adulți în șapte din 10 categorii de conținut, comparativ cu ceilalți competitori și cu instrumentele interne ale sistemelor de operare. Având în vedere că materialele explicite și adulți nu sunt limitate lacele evidente –  pornografie sau site-uri de jocuri – Kaspersky Safe Kids poate să blocheze conținut care este deseori trecut cu vederea, cum ar fi schimb ilegal de date și file sharing și site-uri unde apar arme și au un conținut violent.

Testul a mai arătat că aplicația Kaspersky Safe Kids și versiunea pentru adulți blochează mai multe link-uri cu un conținut interzis și protejează copiii de un număr mai mare de amenințări de securitate. În plus, Kaspersky Safe Kids, versiunea pentru desktop, a fost singura soluție testată și certificată care protejează copiii împotriva fenomenului de online grooming – o problemă vitală pentru părinți, având în vedere că, potrivit unui studiu, un adult poate să facă avansuri unui copil în mediul online în doar 45 de minute.

„Ne bucură să primim această confirmare din partea AV-TEST pentru aplicația noastră Kaspersky Safe Kids”, spune Timur Biyachuev, VP, Threat Research la Kaspersky Lab. „Aceste evaluări independente sunt foarte importante pentru că demonstrează pe ce produse de securitate se pot baza utilizatorii.”

Detalii despre concluziile testării software-ului de control parental sunt disponibile aici:

https://www.av-test.org/en/news/test-parental-control-software-for-desktops-with-windows-10-macos/ (aplicații pentru desktop cu Windows 10 și MacOS)

https://www.av-test.org/en/news/test-parental-control-apps-for-google-android-apple-ios-amazon-fire-os/ (aplicații pentru Google Android, Apple iOS și Amazon Fire OS).