Bizpoint — February 11, 2019 at 12:12 pm

An remarcabil pentru infrastructuri în cloud

by

Implementare cloud

Conform analizei Synergy Research Group pentru trimestrul patru al anului 2018, piaţa cloud a continuat să depăşească aşteptările la nivel global, înregistrând rate de creştere mult mai mari decât în anul precedent. Conform raportului, Amazon, Microsoft, Google şi Alibaba au dobândit câştiguri substanţiale de piaţă în cursul lui 2018, alimentate fiind de cererea de cloud public din partea mediului enterprise.

Dovezile prezentate în raport sunt legate de publicarea recentă a rezultatelor financiare, care arată performanţe ale diviziilor cloud pentru toţi actorii principali de pe piaţă. Amazon Web Services a raportat o creştere anuală a veniturilor de 45% în trimestrul patru, în vreme ce Microsoft a atins o rată anuală de creştere a veniturilor din mediul Azure de cloud public de 76%. În cazul Google, chiar dacă firma nu furnizează un raport separat pentru divizia cloud, calculele legate de acest segment arată o creştere anuală de 31%.

Conform Synergy Group, aceste câştiguri de cote de piaţă ar putea proveni din micşorarea cotelor furnizorilor mai mici, firma de cercetare raportând o scădere colectivă de cinci la sută a cotei de piaţă în cadrul comunităţii cloud pentru firmele mici şi mijlocii. Aşa cum arată cifrele acum, AWS este în frunte, cu o cotă de 34%, fiind urmată de Microsoft (15%), Google (7%), IBM (7%) şi Alibaba (5%). Surprinzător este cât de repede continuă să crească piaţa în întregul ei, în ciuda dimensiunilor deja imense.

Creşterea anuală a întregii pieţe a fost de 48% în 2018, estimările Synergy arătând că veniturile au ajuns per ansamblu la aproape 70 miliarde USD, un volum de 20 miliarde USD fiind generat doar în trimestrul patru.