Esential — February 18, 2019 at 10:34 am

Greşeli din neînţelegere

by

Un studiu publicat la sfârşitul anului trecut de firma de servicii de management în cloud Densify arată că agile-cloud-ts-100588281-primary.idgeorganizaţiile din întreaga lume încă nu reuşesc să se obişnuiască cu costurile reale ale serviciilor de cloud public. Mai mult de o treime din cele 500 de organizaţii mari intervievate au admis că nu sunt în stare să ţină pasul şi să înţeleagă impactul noilor oferte de cloud public şi al schimbărilor în politicile de tarifare.

Mai mult de 40% dintre ele au declarat că au cheltuit mai mulţi bani decât prevăzuseră pe servicii de cloud public, în vreme ce o treime au recunoscut că nu au avut habar dacă cheltuie prea mulţi bani. În comparaţie cu 2017, mai multe firme au conştientizat cheltuielile cu servicii cloud (68% versus 58%), chiar dacă optimizarea costurilor nu a constituit prima prioritate pentru majoritatea organizaţiilor.

În ciuda creşterii continue a utilizării infrastructurii de cloud public, 45% dintre respondenţi au declarat că au nevoie de o vizibilitate managerială mai bună asupra fluxurilor de lucru care se desfăşoară în medii de cloud public, incluzând aici situaţia când o astfel de abilitate este comparată cu cea de gestionare a fluxurilor de lucru on-premise. Acest fapt constituie o mare problemă, în opinia Densify, deoarece minimizarea riscurilor operaţionale a fost citată de multe ori ca fiind o prioritate de rang zero în 2019 pentru companii.

Marea majoritate a firmelor intervievate (91%) dispun de infrastructură cloud hibridă, asta însemnând că folosesc tehnologie cloud atât on-premise cât şi în mediu de cloud public. Cu toate astea, 35% din firmele cu o astfel de infrastructură au admis că dispun de o vizibilitate mai redusă asupra infrastructurii de cloud public faţă de mediul IT on-premise. Mai bine de o cincime dintre ele au citat reducerea cheltuielilor cu mediul cloud drept principala prioritate pentru gestionarea cloud-ului public în 2019.