Data Center / Storage — February 21, 2019 at 5:54 pm

Migrarea este o operațiune mult mai ușoară cu soluția Fujitsu SPARC M12

by

Fujitsu SPARC M12-2Mutarea către hardware-ul mai nou poate să reducă semnificativ taxele de licență per software de bază și a costurilor de întreținere software/hardware. În unele cazuri, aceste reduceri sunt suficient de mari pentru a plăti foarte repede costul noului sistem. Consumul de energie și spațiul de instalare sunt, de asemenea, reduse cu noi sisteme.

Dar trecerea la un nou sistem nu este o operațiune ușoară și sigură de cele mai multe ori. Managerii centrelor de date trebuie să țină cont de ceea ce este implicat în efectuarea schimbării. În cazul unor migrări de sistem, s-ar putea să constatați că sistemul de operare încercat și dorit nu este acceptat și că trebuie să faceți o mutare la o versiune mai nouă.

Acest lucru poate însemna că aplicațiile vechi sau personalizate nu vor funcționa fără modificări sau chiar cu o portare completă. Exista, de asemenea, situații în care noul sistem de operare nu suportă aceleași caracteristici pe care clienții au ajuns să le utilizeze de ani de zile. Unele dintre evoluții sunt pur și simplu mecanisme noi care au înlocuit procesele vechi care funcționează perfect. De exemplu, procesele de instalare și de patch-uri pentru Solaris 11.x sunt versiuni anterioare foarte diferite. Dacă noul hardware necesită integrarea unui nou mediu de operare în centrul de date, va trebui să angajați personalul prin instruire, necesitând uneori o pregătire extinsă, pentru a asigura că infrastructura critică a misiunii rămâne solidă. Această instruire poate fi costisitoare atât din punct de vedere al timpului, cât și din punct de vedere financiar, plus există întotdeauna un element de risc atunci când sunt realizate simultan schimbări hardware și de sistem de operare.

Pentru centrul de date care este planificat să treacă la un nou hardware bazat pe SPARC, dar fără riscul și durerile de cap asociate cu schimbarea mediului de operare, există soluția Fujitsu SPARC M12, prezentată ca fiind cea mai bună soluție pentru aceste provocări. Pe partea de performanță, Fujitsu SPARC M12 oferă o performanță de 2,5 ori mai mult decât predecesorul său Fujitsu M10 și utilizează aceeași familie de procesoare SPARC64.

În comparație cu alte sisteme SPARC, în special sistemele mai vechi, diferența de performanță poate fi la fel de mare ca 6x. Fujitsu SPARC M12 este singurul sistem care oferă suport nativ Solaris 10 și Solaris 11.x, astfel încât să nu fie necesară schimbarea versiunilor sistemului de operare atunci când actualizați hardware-ul. Mediile Solaris 10 pot fi migrate fără a utiliza Oracle VM pentru SPARC (LDoms). Mediile containerului Oracle Solaris Legacy Container (OSLC) se încadrează și în această categorie. Mai mult, sunt acceptate și versiuni mai vechi ale Java.

Interfața de management al hardware-ului (XSCF) rămâne aceeași, ceea ce înseamnă că nu este necesară recalificarea pentru personalul ce va lucra pe noile mecanisme. Domeniile dinamice ale sistemului devin partiții fizice (PPAR) și există extensii pentru a suporta funcțiile Oracle VM pentru funcțiile SPARC (LDoms). În general, cea mai bună modalitate de a asigura că instalațiile SPARC Solaris rulează la o eficiență maximă este migrarea sistemelor vechi la cel mai nou echipament hardware. Iar cel mai simplu mod de a realiza toate procesele eficient este mutarea proceselor de lucru pe un nou serverFujitsu  SPARC M12. Este ușor, familiar și oferă avantaje excepționale față de sistemele vechi.

Cititi si:

Fujitsu Server Primergy RX2540 M4 oferă oferă un pachet optim de servere pentru rack-uri

Fujitsu şi Oracle îmbunătăţesc serverele Fujitsu M10 SPARC