Cloud Computing / Edge — February 26, 2019 at 7:33 am

Fujitsu evidențiază cererea crescândă de flexibilitate pentru multi-cloud

by

Hybrid ITFujitsu a publicat noi cercetări care evidențiază cererea crescândă de flexibilitate, abilități dovedite de orchestrație și management consolidat pentru IT-urile hibride și mediile multi-cloud, deoarece organizațiile mențin un echilibru atent între agilitatea cloud computing-ului și riscul de complexitate și blocare a vânzătorului. Conduse de nevoia de transformare digitala mai rapidă, proprietățile IT hibride au devenit normele, clienții cei mai de succes optând pentru un volum de lucru potrivit pentru platforma cloud core. Dar, acest lucru creează, de asemenea, noi tipuri de complexitate, cu riscul blocării vânzătorului.

Flexibilitatea de aprovizionare, care ajută la evitarea blocării furnizorilor prin diversificarea lanțurilor de aprovizionare, a crescut pentru a deveni cel mai important aspect pentru adoptarea hibridă a tehnologiilor informaționale, evaluat ca fiind critic pentru afaceri sau de importanță ridicată, de aproximativ 80% dintre respondenți. Într-o piață în care mai mult de jumătate (55%) din toate organizațiile cu tehnologii IT hibride sunt deja în cea mai mare parte bazate pe cloud, flexibilitatea aprovizionării este, de asemenea, esențială, evidențiată de 86% din respondenți.

Nevoia de a realiza schimbări de transformare mai rapid devine evidentă atunci când se consideră că trei sferturi dintre organizații evaluează capacitatea IT-ului de a răspunde rapid la evenimente, fie ca fiind critică pentru afaceri sau extrem de importantă. Agilitatea mai mare este, de asemenea, în mod clar mai mult decât o pretenție, 79% confirmând acest lucru ca un beneficiu al adoptării hibride a tehnologiei informației, ca răspuns la presiunea concurențială în care sistemele informatice nu pot permite stoparea programelor de transformare digitală.

Acest accent pe viteza de reacție ajută și la explicarea motivului pentru care 63% dintre utilizatorii hibrizi din IT care au luat parte la sondaj privesc livrarea mai rapidă și rezultate de afaceri mai fiabile ca fiind motivul cel mai convingător de a colabora cu un furnizor de servicii pentru cloud și IT tradiționale. Constatările subliniază, de asemenea, că integrarea și orchestrarea reprezintă cea mai mare barieră cu care se confruntă organizațiile care doresc să construiască, să conecteze și să optimizeze mediile IT hibride, cu doar puțin sub jumătate (48%) dintre toți respondenții indicând că este o provocare majoră și doar unul din 10 (10% ) fără probleme cu integrarea și orchestrarea.

În timp ce alte studii au descoperit o tendință clară pentru întreprinderi de a se îndrepta către adoptarea mai multor medii cloud, raportul PAC constată o decalare marcată de a gestiona mai multe medii cloud similare. Aproximativ 90% dintre respondenți din sectoarele transport și din sectorul public preferă să aibă un management consolidat de la un singur furnizor pentru fiecare tip de cloud. În general, pe toate piețele verticale, între două treimi și trei sferturi dintre respondenți intenționează să numească un singur furnizor pentru fiecare tip de cloud, cu o medie globală de 76%.