NEWS — February 28, 2019 at 3:24 pm

Statele Unite pot întrerupe cooperarea cu țările care utilizează Huawei în rețelele 5G

by

Huawei_logoGuvernul american poate lua decizia de a retrage accesul la informații și de a încheia cooperarea militară cu țările care continuă să utilizeze echipamentul Huawei în infrastructura critică a rețelei naționale, inclusiv 5G, potrivit secretarului de stat Mike Pompeo. Pompeo a declarat că SUA desfășoară activități extinse în întreaga lume, asigurând că alte guverne înțeleg ceea ce a numit “riscurile de a pune Huawei în sistemele lor”. Pompeo a acuzat în mod explicit pe Huawei că și-a proiectat sistemele alături de forțele armate chinezești, ceea ce Huawei a negat mereu, și a declarat că furnizorul Shenzhen, furnizor de echipament de rețea din China, reprezintă un risc real pentru securitatea globală.

În unele cazuri, există riscul ca autoritățile nici măcar nu vor putea să co-localizeze resursele americane, o ambasadă americană sau un avanpost militar american. Există riscuri reale și SUA vrea să se asigure că știu nu numai riscul pentru propriul lor popor, ci și riscul de a putea lucra pentru a menține lumea în siguranță. Deși el nu a făcut referire în mod explicit la Marea Britanie, Pompeo a precizat că se referă la o serie de țări europene care în prezent analizează utilizarea echipamentelor Huawei în rețelele naționale.

Într-un discurs ținut săptămâna aceasta la evenimentul CyberSec Brussels Leaders Foresight 2019, organizat de Institutul Kosciuszko, CEO-ul Centrului Național pentru Cyber-Siguranță, Ciaran Martin, a respins rezultatele analizei făcute într-un raport Royal United Services Institute, care a arătat că China va încerca să exploateze prezența Huawei în rețelele naționale pentru a aduna informații. CNCS efectuează recenzii oficiale ale Huawei printr-un consiliu de supraveghere dedicat care a arătat că lunga istorie a relațiilor cu Huawei din Marea Britanie, precum și o strategie de atenuare convenită în mod oficial de zece ani a însemnat că există o ” înțelegere “a companiei. De asemenea tot CNCS a mai indicat că tehnologiile Huawei nu sunt utilizate în multe departamente guvernamentale și vitale, ci în special în zona unor lanțuri de aprovizionare cu alți furnizori.

Într-o serie de declarații făcute pe 21 februarie, șeful grupului de afaceri Huawei Ryan Ding a susținut că furnizorul a făcut tot ce era în măsură să coopereze cu solicitările CNCS și că se străduie să instaureze un cadru riguros de încredere, abordând domenii precum planificarea și proiectarea produselor, ingineria software-ului, ingineria contractului și a ciclului de viață al produsului, îmbunătățirea capacității de inginerie și schimbarea culturală în cadrul Huawei.