Esential — March 1, 2019 at 7:54 am

Probleme cu integrarea in universul digital

by

Digitalization, Digital Transformation ConceptUn studiu publicat recent de firma de cercetare Vanson Bourne la nivel european arată că, pe măsură ce adoptă iniţiative digitale de afaceri, firmele se confruntă cu introducerea de aplicaţii noi. În medie, factorii IT de decizie ar trebui să lanseze cu 30% mai multe proiecte în acest an, însă majoritatea lor declară că bugetele le-au fost crescute cu mai puţin de 10%.

Ca atare, aproape 60% din decidenţii IT au greutăţi în lansarea de noi aplicaţii şi tehnologii, sau în schimbarea unor aplicaţii existente. Motivul? Infrastructura IT deja existentă. Mai bine de jumătate din respondenţi au spus că în firma lor rulează peste 800 de aplicaţii simultan, în vreme ce peste 40% au dus acest volum la peste 1000 de aplicaţii simultan. Iar procentajul aplicaţiilor conectate sau integrate continuă să rămână la sub 30%.

Peste 80% din respondenţi au dat vina pe provocările legate de integrare pentru încetinirea procesului de transformare digitală. Un procent similar au declarat că silozurile de date generează greutăţi în organizaţia lor.

Conform studiului, peste 90% din decidenţii intervievaţi au spus că integrarea ar trebui să treacă dincolo de IT, înspre o gamă largă de zone operaţionale, cele mai des menţionate fiind analiza de afaceri (50%), ştiinţa datelor (40%), resurse umane (cca 35%) şi marketingul (cca 35%).

Deşi aproape toţi cei intervievaţi au spus că organizaţia din care fac parte adoptă iniţiative de transformare digitală, doar puţin peste o treime consideră că au reuşit să implementeze o experienţă satisfăcătoare pentru utilizatori pe toate canalele. Astfel de rezultate arată, conform autorilor studiului, că există încă diferenţe mari între progresele înregistrate de firme în procesul transformării digitale şi corectitudinea deciziilor de investiţii luate.