Evenimente — March 15, 2019 at 11:30 am

Au început înscrierile la Cupa Companiilor de IT la Șah!

by

Cupa Companiilor de IT la ȘahCompaniile de IT sunt provocate să intre în competiție pentru Cupa Companiilor de IT la Șah, eveniment ce va avea loc în data de 6 aprilie, în București, la inițiativa platformei de recrutare Echoz și a Clubului Sportiv Universitar de Șah București.

Competiția este deschisă pentru orice companie care vrea să le ofere angajaților pasionați de șah ocazia de a-și testa strategiile petrecând câteva ore de voie bună departe de computer. Echipele participante vor purta numele companiei reprezentate în competiție, și vor fi compuse din câte doi jucători. Pot fi înscrise un număr de maximum de 5 echipe din partea fiecărei companii, iar jucătorii trebuie să fie angajați direcți și să profeseze în domeniul IT. Data limită pentru înscrieri este 1 Aprilie.

Pentru că la Echoz încearcăm să ne depărtăm de clișeele folosite în general în recrutare și să punem accent pe oameni și pe ce e important pentru ei, am ajuns să-i cunoaștem foarte bine pe profesioniștii din IT și am aflat cu plăcere că printre ei se ascund o mulțime de șahiști amatori. Așa că am hotărât să organizăm o competiție care să-i pună față în față. Pentru jucători este o ocazie bună să-și pună la încercare abilitățile, iar pentru companii reprezintă o oportunitate de a-și dezvolta brandul de angajator. Împreună cu Clubul Sportiv Universitar București, un partener ce ne pune la dispoziție întreaga parte organizatorică, suntem convinși că vom avea o competiție la cele mai înalte standarde”, spune Nicolae Andronic, fondator al platformei Echoz.

 

Cu toate că tehnologia a transformat radical jocurile și modul în care ne petrecem timpul, șahul continuă să fie unul dintre cele mai iubite jocuri, fiind încurajată, la nivel european, introducerea lui în programa școlară a statelor membre.

Dincolo de a oferi câteva ore de deconectare, șahul este un excelent mod prin care jucătorii își exerseaza gândirea critică, strategică și abstractă, memoria, creativitatea și procesul de luare a deciziilor, competențe necesare atât în carieră, cât și în viața personală.

Cupa Companiilor de IT la Șah va fi disputată în data de 6 aprilie, între orele 10:00 și 13:00, la sediul Clubului Sportiv Universitar de Șah, Calea Șerban Vodă, nr. 176. Mai multe informații despre competiție și modalitatea de înscriere sunt disponibile pe site-ul evenimentului.