Transport/Travel — March 15, 2019 at 10:41 am

Fujitsu dezvoltă cu succes tehnologia pentru miniaturizarea camerelor cu infraroșu cu o sensibilitate ridicată pentru navigarea autonomă a navelor

by

Fujitsu a dezvoltat un fotodetector miniatural pentru camere cu infraroșu cu sensibilitate ridicată. În viitor, această tehnologie de detectare a senzorilor va permite camerelor infraroșu să fie doar o optime din dimensiunile modelelor anterioare, capabile să preia imagini detaliate chiar și pe timp de noapte sau de la distanță. Există așteptări considerabile privind utilizarea camerelor infraroșii cu sensibilitate ridicată în operarea navelor aflate sub observație umană.

Aceste camere pot captura imagini de înaltă rezoluție de la o distanță de până la șase mile marine (aproximativ 11 kilometri) în timpul zilei sau al nopții. Fotodetectoarele din aceste camere rămân totuși susceptibile la zgomotul termic și, din moment ce echipamentul necesar pentru răcirea lor este destul de mare, a devenit necesar să se găsească o modalitate de a reduce camerele la o dimensiune practică.

20190301-02cl_tcm100-4269504Odată cu dezvoltarea unei structuri semiconductoare a senzorilor care reduce impactul zgomotului termic, Fujitsu Laboratories a făcut posibilă crearea camerelor cu infraroșu de mărimea unui dispozitiv manual și o sensibilitate crescută. În plus față de această descoperire, Fujitsu Limited a aplicat tehnologia AI pentru procesarea imaginilor realizate cu camerele cu infraroșu și a reușit să identifice în mod automat navele care călătoresc la până la șase mile marine distanță. Cu camerele infraroșii miniaturizate, cu sensibilitate ridicată instalate în jurul circumferinței unei nave, această tehnologie îmbunătățită va permite identificarea navelor la distanță fără informații false. În acest sens, Fujitsu va contribui la realizarea dezvoltării tehnologiei de croazieră autonomă și va promova navigația mai sigură pentru nave.