Energie&Utilitati — March 15, 2019 at 11:25 am

Fujitsu oferă servicii online de autentificare biometrică pentru sistemele TEPCO

by

TEPCO Systems Corporation a adoptat Serviciul online de autentificare biometric al Fujitsu, care este compatibil cu standardul online de autentificare online de ultimă generație (FIDO), pentru noul sistem dezvoltat pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor de întreținere a polilor zonei de servicii a TEPCO. Acest nou sistem desfășoară operațiuni prin cooperarea cu rezidenții locali, pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor TEPCO Power Grid, compania care gestionează operațiunile de întreținere a rețelelor electrice, precum și care asigura siguranță energetică pentru regiunea locală.

20190304-01al_tcm100-4271184Atunci când locuitorii dintr-o zonă observă ceva neobișnuit cu privire la un sistem de alimentare, pot trimite imagini prin intermediul site-ului TEPCO. În acest fel, angajații TEPCO Power Grid se pot documenta despre situație din imagini înainte de a se îndrepta către locație, permițând un răspuns mai rapid. Acum, prin adoptarea Serviciului de autentificare biometric online al Fujitsu pentru autentificare, atunci când lucrătorii de întreținere se conectează la sistemul de pe PC-uri de lucru și smartphone-uri, confortul identificării a crescut, consolidând securitatea și îmbunătățind eficiența operațională.

Când este necesară autentificarea personală pentru a se conecta la sistem dintr-un PC de lucru, PC-ul de lucru și telefonul smartphone al utilizatorului pot fi conectate prin citirea unui cod QR afișat pe ecranul PC-ului cu o aplicație pe telefonul smartphone. În consecință, utilizatorul poate accesa în siguranță sistemul cu autentificare FIDO utilizând informațiile biometrice stocate în telefonul smartphone. Lucrătorii de întreținere din locații pot, de asemenea, verifica situația prin utilizarea telefoanelor lor smartphone pentru a accesa sistemul cu autentificare FIDO. Deoarece poate fi folosit un smartphone furnizat de companie, nu este nevoie să se implementeze noi dispozitive biometrice de autentificare, iar confortul utilizatorilor este îmbunătățit prin autentificarea online fără parolă.