NEWS — March 21, 2019 at 8:19 am

Proptech.ro, platforma care conecteaza real-estate si tehnologie

by

proptehPropTech Romania (proptech.ro) este prima platformă care aduce împreună jucători din imobiliare, investitori, start-up-uri și companii din zona de tehnologie, promovând inovarea, transformarea digitală și colaborarea interdisciplinară.

Lansarea oficială a Proptech România a avut loc în cadrul Startup Europe Summit 2019 la Cluj, sub forma unui eveniment partener, ocazie cu care a fost anunțat și hackathonul de real-estate, organizat pe 12-13 aprilie în București.

“Investițiile globale în proptech au explodat în ultimii ani: de la 186 mil. USD în 2011, la 2,67 mlr. USD în 2016, și până la 10 mlr. USD anul trecut. Există deja patru companii de proptech care au atins pragul valoric de un miliard de dolari fiecare: Compass, o rețea de brokeri imobiliari; Homelink, un portal de real-estate din China; SMS Assist, un instrument de property management; Opendoor, un algoritm pentru vânzarea și cumpărarea de case online“, declară Smaranda Ignat, director executiv PropTech România (foto).

Hackathonul de real-estate din București va fi doar primul dintr-o serie de evenimente și acțiuni dezvoltate de Proptech Romania (proptech.ro). Cu ajutorul partenerilor de la UK Proptech, Unissu, Global PropTech Online, MIPIM Europe, Swiss Proptech, Holland ConTech & Proptech și Proptech Russia, PropTech Romania își propune să accelereze procesul de integrare dintre tehnologie și real-estate.