Business — April 8, 2019 at 11:08 am

Kaspersky Lab lansează programul MSP alături de Network One Distribution

by

Programul global al Kaspersky Lab pentru companiile furnizoare de servicii administrate de securitate (MSP) a fost creat pentru le oferi acestora suport în vederea livrării celor mai bune soluții către clienții lor și a dezvoltării afacerii, încă de la început. În urma acordului cu Network One Distribution, partenerii NOD care oferă servicii de securitate administrate vor putea include în oferta lor licențe Kaspersky Lab pentru endpoint, cloud sau infrastructuri cloud hibride și Office 365.

Bogdan Pismicenco, Territory Sales Manager România, Bulgaria și Republica Moldova, Kaspersky Lab
Bogdan Pismicenco, Territory Sales Manager România, Bulgaria și Republica Moldova, Kaspersky Lab

Având în vedere că un recent studiu Kaspersky Lab arăta că peste o treime (37%) dintre companiile din România au trecut printr-un atac cibernetic în ultimii doi ani, care le-a afectat activitatea, este evident că cererea de servicii de securitate IT este în creștere. Parteneriatul Kaspersky Lab cu Network One Distribution va permite implementarea soluțiilor de securitate cibernetică în platforma NOD Cloud Solution Provider.

Portofoliul Kaspersky Lab pentru companiile de servicii de securitate administrate include soluții flexibile și eficiente, care permit securizarea, monitorizarea și administrarea infrastructurii clientului foarte simplu, prin intermediul unei console unice. De asemenea, soluțiile de securitate bazate pe tehnologia cloud sunt optime pentru IMM-uri, pentru că le scutesc de costuri suplimentare de hardware și software.

„Programul nostru pentru companiile MSP oferă oportunități extraordinare pentru parteneri, indiferent în ce etapă de dezvoltare se află. De exemplu, licențele flexibile, cu opțiuni de plată pay-as-you-go sunt foarte utile pentru cei aflați la început de drum, iar suportul tehnic le permite furnizorilor să devină un consultant de încredere pentru clienții lor”, spune Bogdan Pismicenco, Territory Sales Manager România, Bulgaria și Republica Moldova, Kaspersky Lab. „Credem că serviciile tot mai specializate de servicii de securitate IT au un mare potențial de creștere. Datorită parteneriatului cu NOD, o categorie și mai mare de furnizori de servicii de securitate cibernetică va avea acces la tot suportul nostru comun, pentru a pune la dispoziția clienților cele mai bune soluții și servicii.”

„Nu mai este un secret, cel puțin in zona de IT, că ne îndreptăm din ce în ce mai mult atenția spre zonele de servicii software și hardware”, declară Răzvan Costache, Business Development Manager Data Security, Network One Distribution. „Soluțiile care erau anterior de nișă au devenit de larg consum, dacă putem folosi această expresie. Din motive de costuri, eficiență și flexibilitate este mai simplu să închiriezi hardware, software și know-how decât să investești timp și resurse pentru a le planifica, achiziționa și configura tu însuți. De la aceste premise, alături de suportul constant al Kaspersky Lab, a pornit proiectul de implementare a abonamentelor de securitate cibernetică în platforma NOD CSP (Cloud Solution Provider). Astfel, partenerii NOD specializați pe soluții de tip MSP (Managed Services Provider) pot oferta către clienți și licențele Kaspersky Lab pentru endpoint, cloud sau infrastructuri cloud hibride și Office 365. Credem că aceste soluții vor aduce, pe lângă protecția clienților, venituri crescute partenerilor noștri și eficiență sporită în utilizarea resurselor existente, atât hardware și software, cât și de personal specializat.”