COMUNICATE — April 9, 2019 at 10:24 am

Creștere la IT SMART Distribution în 2018

by

IT SMART Distribution a încheiat anul fiscal 2018 cu o cifră de afaceri de peste 169 milioane lei (36,4 milioane euro) și un profit net de 2,68 milioane lei (575 mii euro, raportat la un curs mediu euro în 2018 de 4.6535 lei).  Astfel, IT SMART Distribution a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 26% și o creștere a profitului de 18% față de anul anterior.Rezultatele fiscale raportate consolidează poziția IT SMART Distribution în topul distributorilor IT din România, compania fiind și una dintre puținele societăți cu capital integral autohton.

În 2018, IT SMART Distribution s-a dezvoltat și la nivel de echipă (de la 45 la 48 de angajați) și a inaugurat un nou depozit, semnificativ modernizat și cu capabilități extinse de stocare.

mona-curceanuÎn 2018 am reușit să ne consolidăm poziția ca distribuitor IT cu valoare adăugată și totodată să ne consolidăm market-share-ul pe brandurile existente. Unul dintre factorii care a contribuit la această evoluție pozitivă a fost cu certitudine stabilitatea. IT SMART Distribution mizează pe relații stabile, pe termen lung – atât cu furnizorii săi, cu partenerii, dar poate în primul rând la nivelul echipei, ceea ce ne-a permis o dezvoltarea calitativă reală. De asemenea, ne mândrim cu o echipă cu un nivel superior de competențe și expertiză care este motorul de facto al evoluției companiei în ansamblu,” declară Mona Curceanu, Director Vânzări, IT SMART Distribution.

Din totalul cifrei de afaceri, o pondere importantă o reprezintă vânzările de tip proiect. Cu o echipă completă, distribuitorul asigură partenerilor săi consultanță de vânzări și suport presales necesar pentru identificarea soluțiilor optime în funcție de necesități, dimensionarea și construcția proiectelor, cât și condiții comerciale avantajoase.În 2018, distribuitorul și-a menținut portofoliul de furnizori, concentrându-se pe dezvoltarea rețelei de parteneri și a echipei proprii.IT SMART Distribution este, în prezent, distribuitor cu valoare adăugată pentru următoarele branduri: APC (by Schneider Electric), Bitdefender, Epson, HP Inc, HP Enterprise, Kyocera, Lenovo și Toshiba echipamente de birou.

Despre IT SMART Distribution

IT SMART Distribution a fost înființat în 2012, reușind ca încă din primii ani să se poziționeze ca unul dintre cei mai importanți distribuitori IT cu valoare adaugată din piața românească. Cu o echipă completă și o rețea extinsă de parteneri la nivel național, IT SMART asigură un portofoliu valoros de furnizori și un pachet complet de servicii cu valoare adăugată. Pentru mai multe detalii, vizitați www.it-smart.ro