IoT powered by ALLIED TELESIS — April 17, 2019 at 8:09 am

Rețelele mobile globale vor susține mai mult de 12 miliarde de dispozitive mobile și conexiuni IoT până în 2022

by

Foto: iStockLa începutul indicelui Cisco’s Mobile Visual Networking Index (VNI), cu mai mult de un deceniu în urmă, traficul mobil a reprezentat mai puțin de cinci procente din totalul rețelelor globale de trafic care traversează traficul IP. Astăzi, rolul și încrederea acordată rețelelor mobile a crescut dramatic. A existat o creștere la nivel mondial a accesului la dispozitive mobile pentru consumatori și utilizatori de afaceri. Amploarea extinsă și calitatea benzii largi mobile au stimulat o cerere enormă de comunicații mobile, mass-media și o gamă largă de aplicații mobile IoT.

Conform actualizării prognozate din acest an (2017 – 2022), traficul mobil va fi pe punctul de a ajunge la o rată anuală de rulare a unui zettabyte până la sfârșitul perioadei de prognoză. Până în 2022, traficul mobil va reprezenta aproape 20% din traficul IP global și va ajunge la 930 exabyte anual. Aceasta este de aproape 113 ori mai mare decât toate traficul mobil global generat cu doar zece ani înainte, în 2012.

Tehnologiile mobile continuă să conecteze mai multe persoane și lucruri decât oricând. În 2017, în întreaga lume au fost cinci miliarde de utilizatori de telefonie mobilă, însă în următorii 5 ani acest număr va crește cu o jumătate de miliard la 5,7 miliarde de utilizatori, ceea ce reprezintă aproximativ 71% din populația globală. Până în 2022, vor exista mai mult de 12 miliarde de dispozitive mobile și conexiuni. Până în 2022, rețelele mobile vor susține mai mult de opt miliarde de dispozitive mobile personale și patru miliarde de conexiuni IoT.

Actualizarea prognozelor anticipează eforturile depuse de operatorii de telefonie mobilă din întreaga lume pentru a îmbunătăți performanța rețelei mobile. Vitezele medii globale ale rețelelor mobile vor crește de mai mult de trei ori de la 8,7 Mbps în 2017 la 28,5 Mbps până în 2022. Vitezele mobile medii variază semnificativ în funcție de locațiile geografice, deoarece adoptarea 5G începe să crească în anumite regiuni.