Bizpoint — April 22, 2019 at 8:32 am

Guvernul britanic lansează o probă de sustenabilitate a cloud în contextul Brexit

by

 

dreamstimefree_283960  Guvernul a lansat o probă prin care va încerca să afle amprenta energetică a serviciilor cloud pe care le utilizează. Proba a fost adresată membrilor și evaluatorilor grupului de consiliere de raportare în domeniul tehnologiilor durabile, ca parte a cercetării din cadrul următorului raport anual al guvernului. 

Proba are scopul de a obține informații specifice departamentului cu privire la amprenta energetică a serviciilor cloud. În situațiile în care detalierea amprentei energetice a cloud nu este posibilă, fie parțial sau integral, raportul următor va viza, de asemenea, captarea acestor motive. Ca mecanism, departamentele guvernamentale vor lua legătura cu diferiții furnizori de tehnologii, de exemplu, comisia va vorbi în principal cu Microsoft despre problemele legate de cloud, precum și alte companii care furnizează servicii similare departamentului, cum ar fi Amazon Web Services (AWS). Grupul de consultanță în domeniul tehnologiilor durabile și de raportare colaborează, de asemenea, îndeaproape cu TechUK pentru o serie de aspecte, inclusiv măsurile legate de cloud. Guvernul a raportat progrese în ceea ce privește conștientizarea și utilizarea serviciilor și tehnologiilor digitale durabile, potrivit ultimului raport Defra privind durabilitatea.

Raportul anual a indicat că departamentele din cadrul guvernului au redus în mod semnificativ dimensiunile individuale de energie ale membrilor personalului la 891 KWh/persoană, de la o valoare inițială de 1467 KWh/persoană. Consumul de energie al serverelor a înregistrat cea mai mare reducere pe măsură ce sistemele s-au mutat la furnizori de cloud sau colocare, a adăugat raportul, dar toate celelalte categorii au crescut.

Există preocupări mai mari privind consumul de energie în piața de colocare, operatorii evaluând în prezent modul în care Brexit ar putea afecta disponibilitatea și costul energiei de care au nevoie pentru a-și opera facilitățile în viitor. În același timp, guvernul încearcă să abordeze problemele pe care societatea și economia le au asupra serviciilor de hiperscalare. Acest lucru va conduce la măsuri mai importante pentru îmbunătățirea sustenabilității operațiunilor, potrivit unui raport al Centrului Uptime Institute.