Cloud Computing / Edge, Data Center / Storage — May 2, 2019 at 9:09 am

Cum obțineți spațiu de stocare mai mult și mai eficient cu ajutorul multi-cloud

by

Data servers resting on clouds in blue in a cloudy skyDacă nu ați luat în considerare o strategie de stocare multi-cloud, acum a sosit timpul. Există numeroase motive pentru a utiliza astăzi mai mult de un furnizor de servicii cloud. Este o abordare deosebit de bună dacă doriți să controlați costurile, protejați confidențialitatea datelor și să asigurați disponibilitatea. Cheia pentru o implementare multi-cloud de succes este de a pune o mulțime de întrebări și de a strânge cât mai multe informații posibil în avans. Dar nu vă puteți concentra doar pe serviciile cloud în discuție, trebuie să luați considerare și volumul de lucru și sistemele care se vor alimenta în mediul multi-cloud.

Un pas pentru a începe cu evaluarea nevoii de stocare în mai multe cloud-uri este să vă asigurați care este abordarea potrivită pentru afacere. În special dacă avantajele performanței, costului și continuității afacerii sunt semnificativ peste problemele de management și alte complicații pe care le poate provoca o abordare multi-cloud. Apoi, o altă întrebare este dacă o abordare cloud-hibrid va servi mai bine. Recomandarea este să vorbiți și cu vânzătorii de spațiu de stocare, care sunt conștienți de faptul că clienții lor se luptă cu provocările multi-cloud. Instrumentele de gestionare și monitorizare sunt, de asemenea, disponibile pentru a minimiza provocările multi-cloud. De asemenea, adresați-vă o mulțime de întrebări legate de sistemele deja existente, care vor trebui conectate la mediul multi-cloud. Edge storage este o zonă specială care va necesita o analiză amplă pentru a asigura integrarea perfectă cu orice abordare multi-cloud aleasă de organizație.
Flexibilitatea este un motiv esențial pentru a deveni multi-cloud. Având acces la servicii de la mai mulți furnizori, organizațiile au posibilitatea de a alege și de a utiliza cele mai bune opțiuni de la fiecare. Un furnizor ar putea avea mai multă experiență în stocarea obiectelor, în timp ce altul ar putea oferi servicii de fișiere mai bune. Cu o abordare multi-cloud, organizațiile pot să cântărească performanța, costurile sau orice considerente pe care le consideră mai importante, pe măsură ce selectează serviciile de furnizori care trebuie încorporate. Alte avantaje multi-cloud includ posibilitatea de a distribui date și resurse de afaceri la nivel global pentru a asigura continuitatea funcționării în cazul unui dezastru regional sau a unei probleme cu un furnizor de cloud individual. Confidențialitatea datelor este de asemenea îmbunătățită atunci când codarea ștergerii este utilizată pentru a distribui date în multi-cloud, astfel încât niciunul furnizor de servicii nu are o copie completă a datelor protejate.

O abordare multi-cloud nu va fi potrivită pentru fiecare organizație sau pentru fiecare circumstanță. Pot exista cazuri în care un cloud hibrid, în special, are sens. Un hibrid-cloud combină cloud privat și public, astfel încât încărcările de lucru se pot deplasa între cele două medii, deoarece nevoile de calcul și costurile se schimbă. Un multi-cloud, pe de altă parte, se referă la utilizarea mai multor furnizori de servicii IaaS. O întreprindere ar putea folosi un hibrid-cloud pentru a diviza mediile pentru o anumită sarcină în timp real, atunci când se creează cereri mai multe, și are nevoie de capacitatea adăugată a cloud-ului public. Alte situații în care hibrid-cloud ar putea fi preferat include organizații precum instituțiile financiare care au investiții importante în infrastructură și obligații de reglementare și de conformitate. În aceste cazuri, abordarea hibrid-cloud ar putea oferi o guvernanță mai eficientă și o mai bună utilizare a investițiilor existente.
Când vine vorba de costuri, multi-cloud este, în general, cea mai bună opțiune deoarece serviciile publice de tip cloud sunt în mod obișnuit taxate pe măsură ce sunt utilizate și au mai puține sau chiar deloc costuri inițiale. O abordare hibridă are costurile inițiale asociate cu menținerea unui cloud privat. Dar costul singur nu va fi factorul decisiv, fiind important să evaluăm toate aspectele dezbaterii hibrid vs multi-cloud înainte de a lua o decizie.