NEW TECHNOLOGY — May 6, 2019 at 9:05 am

Fujitsu finalizează procesul de procesare a imaginilor pentru a sprijini restaurarea Castelului Kumamoto

by

Fujitsu Limited și Fujitsu Advanced Engineering Limited au realizat o acțiune pe teren folosind tehnologia de procesare a imaginilor pentru a identifica pozițiile blocurilor de piatră din pereți înainte de prăbușirea care a afectat turla Iidamaru (Iidamaru Gokai Yagura) cu cinci etaje din Kumamoto, în urma cutremurului din Kumamoto, în aprilie 2016.

fujitsu1În studiul de teren, care a avut loc pe parcursul a aproximativ o lună începând din noiembrie 2018, Fujitsu a confirmat că utilizarea tehnologiei a condus la o reducere semnificativă a timpului necesar pentru acest proces, furnizând o precizie mai mare de 80%. Prin intermediul studiului de teren, Fujitsu a dezvoltat un sistem de identificare a pozițiilor pietrelor utilizând tehnologia de căutare parțială de mare viteză, care caută cu rapiditate potriviri pentru o imagine specificată dintr-o imensă bibliotecă media, chiar și atunci când reprezintă doar o zonă parțială. Această tehnologie a fost apoi combinată cu o tehnologie de optimizare a imaginii pentru a crește precizia acestei căutări. Tehnologia verificată în timpul acestui studiu pe teren a fost folosită pentru a potrivi imaginile pietrelor prăbușite cu imagini ale zidului de piatră încă intact înainte de colaps, într-un efort atât de a îmbunătăți precizia, cât și de a reduce timpul de proiectare a restaurării. Rezultatele au arătat că tehnologia a reușit să identifice locațiile corecte ale pietrelor pentru a restaura peretele în starea originală cu o precizie mai mare de 80%, reducând în același timp timpul necesar pentru procesul de potrivire. Continuând, Fujitsu își propune să sporească în continuare precizia acestei tehnologii pentru a susține restabilirea rafinată a castelului Kumamoto, cu obiectivul comercializării acesteia în anul fiscal 2019.

Acest studiu de teren, promovat de Fujitsu, a folosit un sistem de identificare a poziției pietrelor, dezvoltat pe baza unei tehnologii de căutare parțială de mare viteză, dezvoltată de Fujitsu Laboratories  și o tehnologie de optimizare a imaginilor dezvoltată împreună de Fujitsu Advanced Engineering și Fujitsu Laboratories. Această tehnologie a fost aplicată în cazul a 123 de pietre individuale identificate deja de orașul Kumamoto, ca parte a unui zid de piatră care susținea turla de cinci etaje Iidamaru de la Castelul Kumamoto, care s-a prăbușit. Sistemul a crescut precizia căutării prin aplicarea tehnologiei de optimizare a imaginii care a făcut ca elementele să iasă în evidență, cum ar fi tăierea numai a părților imaginii cu pietrele sau accentuarea strălucirii suprafețelor pietrelor sau pereților.

Apoi, utilizând tehnologia de căutare parțială de mare viteză pentru a extrage imagini care corespundeau în întregime sau parțial unei anumite pietre, au fost identificate imagini cu un grad mai mare de similaritate. Aceasta a răspuns la întrebarea unde s-au localizat pietrele în zid înaintea prăbușirii. Acest proces a fost repetat într-un efort de a îmbunătăți acuratețea și de a scurta timpii de căutare. Rezultatul a fost că, în cele din urmă, Fujitsu a confirmat că acest sistem a fost capabil să identifice locațiile corecte ale 101 pietre individuale într-o singură zi, oferind un grad ridicat de precizie, la 82,1% (101 din 123 pietre) și reducerea semnificativă a timpului necesar pentru această sarcină.