Securitate — May 6, 2019 at 8:31 am

Fujitsu oferă servicii online de autentificare biometrică pentru sistemele TEPCO

by

TEPCO Systems Corporation a adoptat serviciul online de autentificare biometric al Fujitsu, care este compatibil cu standardul de autentificare online de ultimă generație (FIDO) pentru noul sistem dezvoltat, în scopul de a îmbunătăți eficiența operațiunilor de întreținere a polilor de utilitate Zona de servicii a TEPCO.

Acest nou sistem desfășoară operațiuni prin cooperarea cu rezidenții locali, pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor TEPCO Power Grid, compania care gestionează operațiunile de întreținere a stâlpilor rețelelor electrice, precum și pentru a asigura siguranță pentru regiunea locală. Când locuitorii dintr-o zonă văd ceva neobișnuit cu privire la un stâlp de energie electrică, pot trimite imagini prin intermediul site-ului web al TEPCO.

fujitsuÎn acest fel, angajații TEPCO Power Grid se pot ocupa de situație din imagini înainte de a se îndrepta către locație, permițând un răspuns mai rapid. Acum, prin adoptarea serviciului biometric online al Fujitsu pentru autentificare, atunci când lucrătorii de întreținere se conectează la sistem de pe PC-ul de lucru și smartphone-uri, confortul identificării personale a crescut, consolidând securitatea și îmbunătățind eficiența operațională.

Pentru noul sistem dezvoltat de TEPCO Systems, pe lângă furnizarea serverelor și a software-ului pe cloud necesar pentru autentificarea FIDO, Fujitsu oferă de asemenea un serviciu care sprijină dezvoltarea aplicației client. Când este necesară autentificarea personală pentru a se conecta la sistem dintr-un PC de lucru, PC-ul de lucru și telefonul smartphone al utilizatorului pot fi conectate prin citirea unui cod QR afișat pe ecranul PC-ului cu o aplicație instalată pe smartphone. În consecință, utilizatorul poate accesa în siguranță sistemul cu autentificare FIDO utilizând informațiile biometrice stocate în telefonul smartphone.

Lucrătorii de întreținere din locații pot, de asemenea, verifica situația prin utilizarea telefoanelor lor smartphone pentru a accesa sistemul cu autentificare FIDO. Deoarece poate fi folosit un smartphone furnizat de companie, nu este nevoie să se implementeze noi dispozitive biometrice de autentificare, iar confortul utilizatorilor este îmbunătățit prin autentificarea online fără parolă.

Citiți și:

Noi tehnologii de autentificare biometrică pentru aplicații comerciale

Fujitsu implementează o nouă soluție de autentificare biometrică pentru Microsoft Active Directory

Organizațiile nu asigură măsuri suficiente pentru protejarea confidențialității datelor