NEWS — May 13, 2019 at 11:48 am

Electrogrup își lansează divizia Smart City

by

Electrogrup își lansează o divizie specială, dedicată proiectelor Smart City, care consolidează capacitățile și resursele companiilor din holding-ul E-INFRA, cu scopul de a deveni lider al pieței românești de soluții de profil.

Dragos Nedelea 1Astfel, Dragoș Nedelea se alătură echipei Electrogrup în rolul de Business Development Director Smart City. Anterior, Nedelea a ocupat același rol în cadrul Telekom România, a pus bazele departamentului de servicii dedicate sectorului public în cadrul Deloitte Audit România și a lucrat în Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice din Ministerul Finanțelor Publice. Noua divizie îi include și pe Corina Palos, în rolul de Bid Manager, precum și pe Costin Constantin, în poziția de Business Development Manager, ambii cu o experiență anterioară considerabilă în implementarea de soluții Smart City în Telekom România, dar și în cadrul altor integratori.

“Țintim să devenim cel mai mare furnizor de soluții Smart City din România, iar beneficiarii noștri sunt locuitorii tuturor localitătilor din Romania, indiferent de dimensiune, deschise la implementarea de astfel de proiecte. Nu ne vom limita la a implementa soluții punctuale, ci ne propunem să generăm regiuni inteligente și platforme comune, ce vor integra soluții pe mai multe verticale. Mai mult, totul se bazează pe standarde deschise, fără limitarea unui singur tip de tehnologie, pentru a asigura o integrare reușită a tuturor soluțiilor“, spune Dragoș Nedelea, Business Development Director Smart City, Electrogrup.

Expertiza Smart City din cadrul E-INFRA include, până în prezent, mai multe proiecte implementate de companiile din grup, precum supravegherea video inteligentă, în Cluj-Napoca (Electrogrup), monitorizarea calității aerului și sistemul de monitorizare a parcării neregulamentare în Alba Iulia (Direct One), soluții de tip Smart Energy și Smart Metering  (Nova Power & Gas), precum și sistemul de management al rețelelor de utilități dezvoltat pentru rețeaua metropolitană de fibră optică din București (Netcity). Datorită componentei importante de lucrări civile și de integrare, divizia Smart City devine parte integrantă a Electrogrup, care va funcționa ca un pol de proiecte de acest tip pentru întregul grup.