Pharma & Health — May 13, 2019 at 7:19 am

Tehnologia Wi-Fi poate fi legată de autismul din copilărie

by

Cute boy with mobile phone

Un studiu publicat în „Australasian Journal of Clinical Environmental Medicine” avertizează că tehnologia de comunicații fără fir poate fi responsabilă pentru accelerarea creșterii autismului în rândul copiilor.

Autismul este o tulburare de dezvoltare neurologică ce blochează dezvoltarea corectă încă din copilărie. Cauza nu este complet înțeleasă, dar este legată de toxicitatea metalelor grele. Un expert in pericolele radiațiilor electromagnetice (EMR), a condus cel mai mare program de cercetare din lume privind pericolele pentru sănătate cauzate de telefonul mobil in anii 1990, a dezvăluit conexiunea dintre tehnologia wireless și autismul in urma unei serii de teste asupra copiilor autiști monitorizați in 2005 și 2006.

Conform acestuia, aceste rezultate se conectează cu alte studii care arată reacții adverse la membrana celulara și întreruperi ale fiziologiei celulare normale. Radiația electromagnetică, aparent, cauzează prinderea metalelor in celule, încetinește dezvoltarea și accelerează debutul simptomelor. Autorii susțin ca creșterea cazurilor de autism este paralela cu creșterea uriașa a utilizării telefonului mobil și Wi-Fi de la sfârșitul anilor ’90, în contextul în care utilizarea wireless a atins in prezent aproape 4 miliarde de oameni.

Totuși, ca răspuns, Departamentul de inginerie de la Universitatea Penn, a efectuat un sondaj de peste 300 de măsurători diferite pe mai mult de 50 de locații din patru țări (SUA, Franța, Germania, Suedia). În toate cazurile, nivelurile de semnal au fost cu mult sub limitele de siguranță internaționale. Agențiile de sănătate, cum ar fi Organizația Mondială a Sănătății, au examinat în mod repetat dovezile științifice și au ajuns la concluzia că nu există dovezi convingătoare privind riscuri produse de radio-frecvența la niveluri sub standardele internaționale.

Tags