EDUCATIE / JOB — May 16, 2019 at 9:18 am

Ateliere Fără Frontiere donează 1.000 de calculatoare pentru proiecte educaționale din România

by

DamClickPeRomania_EduClick_2019_imagini_program2Asociația Ateliere Fără Frontiere lansează proiectul EduClick – Dăm Click pe România 2019, prin care va dota cu 1.000 de calculatoare unitățile de învățământ din România, datorită unei noi ediții a programului în care Kaufland România este partener principal.

Școlile, liceele, grădinițele, organizațiile non-profit și instituțiile publice sociale care au nevoie de calculatoare își pot înscrie de astăzi în concurs proiectele de educație, formare sau integrare prin completarea formularului de aplicare pe www.educlick.ro. Beneficiarii echipamentelor IT, care vor fi anunțați pe data de 14 iunie 2019,  vor fi selectați pe baza proiectelor primite până pe 9 iunie 2019 prin intermediul formularului online. Acestea ar trebui să vorbească despre destinația calculatoarelor și nevoile celor care le vor folosi.

Toate cele 1.000 de calculatoare donate în acest proiect fac parte din echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le colectează de la companii în 2019 și care sunt recondiționate de persoanele vulnerabile care lucrează într-unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației.

Ponderea numărului de calculatoare disponibile în școlile din România față de numărul de elevi are cel mai slab raport din Uniunea Europeană, situația fiind îngrijorătoare în special în mediul rural. Din acest motiv, Kaufland a decis să susțină pentru al doilea an consecutiv progamul EduClick – Dăm Click pe România.

Dăm Click pe România este la cea de-a treia ediție și face parte din platforma de donații de calculatoare pentru educație EduClick, care până în acest moment a contribuit cu peste 14.000 de calculatoare la modernizarea procesului educațional din peste 3.000 de unități de învățământ, asociații și fundații, organizații sociale și culturale din România.