Esential — May 21, 2019 at 11:43 am

Creşte cererea de dezvoltare de aplicaţii

by

Software, web development, programming concept. Abstract Programming language and program code on screen laptop. Laptop and icons company network . Technology process of Software developmentStudii desfăşurate în ultima vreme în întreaga lume arată că firmele intenţionează să investească mai mult în proiecte de dezvoltare de aplicaţii, în scopul de a accelera inovaţia digitală şi iniţiativele de diferenţiere a afacerii. În medie, aproape două treimi din firme au planificate peste 10 aplicaţii de realizat în 2019, în vreme ce aproape 40% au planificate peste 25 de aplicaţii pentru acest an.

În cadrul organizaţiilor foarte mari, cu peste 10.000 de angajaţi, aproape jumătate din cei chestionaţi spun că au planificat dezvoltarea unui număr de peste 50 de aplicaţii în acest an, însă în cadrul firmelor de dimensiuni mai mici, cu până la 5000 de angajaţi, procentul scade la puţin peste 10%.

În acelaşi timp, studiile arată că dezvoltarea de aplicaţii mobile necesită perioade mai mari de timp decât dezvoltarea de proiecte web. Aproape jumătate din proiectele care durează cinci luni sau mai mult pentru completare sunt proiecte de aplicaţii mobile. În mod similar, doar aproape o treime din proiectele care durează mai mult de cinci luni sunt aplicaţii web.

Integrarea echipamentelor de generaţie mai veche şi lipsa interfeţelor de programare aplicaţii potrivite sunt cele mai importante motive pentru duratele mari necesare realizării unor astfel de proiecte de dezvoltare aplicaţii. Chiar dacă o parte din respondenţii la studii au declarat că livrarea de aplicaţii a fost oarecum mai rapidă decât în 2018, doar o mică parte a lor au spus că zona de management al afacerii a fost mulţumită de viteza de realizare a aplicaţiilor.

Ca modalitate de îmbunătăţire a timpilor de livrare a fost cel mai des citată folosirea de platforme low-code. Deja aproape jumătate din respondenţi declară că au început să utilizeze astfel de platforme pentru a îmbunătăţi rezultatele. Miza este enormă, întrucât departamentele IT din firme se confruntă cu o multitudine de forţe disruptive atunci când e vorba de transformarea digitală şi de dezvoltarea de aplicaţii