Networking — May 21, 2019 at 2:17 pm

Extindere de graniţe pentru reţele puternice

by

scinetMultă lume a testat serviciile de reţea fixă şi wireless furnizate de locaţiile de expoziţii, târguri şi conferinţe din întreaga lume.

Dincolo de costurile astronomice de închiriere şi de gâtuirile tipice Wi-Fi, serviciile furnizate participanţilor sunt de obicei de bază şi nu lasă utilizatorii să extindă limitele aplicaţiilor şi experienţelor legate de computer. Şi asta deoarece nu toate reţelele sunt la fel cu cea construită şi operată de SCinet pentru Conferinţa de Supercomputing din 2018 (SC18).

Lansată pentru a furniza servicii de reţea pe durata SC18, SCinet a inclus o instalare Faucet multi-terabit, considerată de mulţi a fi cea mai rapidă şi mai puternică reţea din lume. Allied Telesis a făcut cu mândrie parte din acea reţea, contribuind cu şasiuri OpenFlow 1.3-certified de foarte mare performanţă şi cu switch-uri modulare ca parte a reţelei de expoziţie multi-vendor. Cu câteva luni înainte, firma a participat la realizarea unei reţele la fel de avansate, FAUCET/Umbrella, cu ocazia evenimentului Interop Tokio din Japonia.

SCinet promovează inovaţia încă de la începutul anilor 1990, având ca obiectiv sprijinirea progreselor tehnologice adesea revoluţionare, cele care au devenit repere ale oricărei conferinţe SC. Timp de peste 30 de ani, Allied Telesis a depus constant eforturi pentru a scoate tehnologiile şi capabilităţile noi din zona laboratoarelor de cercetare-dezvoltare în scopul de a le face accesibile pieţei la preţuri suportabile. Emergenţa SDN şi a protocoalelor şi controller-elor multi-vendor precum OpenFlow şi FAUCET reprezintă doar ultimul capitor din evoluţia reţelisticii de date, zonă în care Allied Telesis deţine cu mândrie un rol de frunte.

SC18 a însemnat un eveniment de succes, la care au participat peste 10.000 de persoane atrase de tehnologie, care au profitat de multele discuţii, paneluri şi tutoriale pentru a afla mai multe despre tehnologiile curente şi cele emergente, ce vor întări şi mai mult capacitatea noastră de a analiza date şi de a face descoperiri revoluţionare de pe urma cărora va beneficia întreaga omenire. Reţeaua SCinet a jucat un rol critic, demonstrând un nivel înalt de interoperabilitate multi-vendor care oferă mediului academic, entităţilor din cercetare şi altor organizaţii axate pe date opţiunea şi flexibilitatea de a lucra cu mulţi vendori simultan.

Aşa cum spune Angela Nash, Chief Information and Operating Officer la Research and Education Advanced Network of New Zealand (REANNZ), SCinet a dovedit mai presus de orice îndoială că reţeaua SDN multi-vendor este pregătită să iasă la lumina rampei. “Este vorba nu doar de dovada abilităţii de scalare Faucet, ci şi de prima producţie de reţea multi-vendor 100G SDN şi P4/OpenFlow hibrid,” a spus ea. “Aşa ceva este impresionant!”

Citiți și:

Allied Telesis oferă o bază distribuită rezistentă pentru rețelele de farmacii

5 pași pentru automatizarea totală a rețelei

AMF şi gestionarea facilă a reţelei