EDUCATIE / JOB — May 28, 2019 at 11:16 am

Disciplină nouă în licee: Utilizarea tehnologiilor de modelare și imprimare 3D

by

_MG_5300-241La inițiativa ECDL ROMANIA, Utilizarea tehnologiilor de modelare și imprimare 3D a fost aprobată de Ministerul Educatiei ca disciplină opțională în liceu. Programa școlară pentru noul opțional se va aplica în sistemul de învățământ începând cu anul școlar 2019-2020.

ECDL ROMANIA  a creat programa și modulul de certificare pentru noțiuni de bază în imprimarea 3D (ECDL 3D Printing), modul aprobat la nivel internațional de către ECDL Foundation.

De asemenea, ECDL ROMANIA s-a implicat major în dezvoltarea de materiale educaționale necesare în procesul de predare a personalului didactic pe competențe de bază de modelare și imprimare 3D, care sunt disponibile acum pentru școlile din România.

Începând cu 2017, ECDL ROMANIA în parteneriat cu Asociația Oamenilor de Afaceri din România și cu susținerea Dedeman, în acord cu Ministerul Educației, a demarat campania EDUTECH – Modeleaza viitorul, printeaza-l 3D!, care promovează proiectul „Meseriașii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D”, prin care mai multe școli din România au devenit hub-uri de imprimare 3D, fiind dotate gratuit cu imprimante 3D. Prin acest proiect, zeci de profesori și sute de elevi beneficiază gratuit în fiecare an școlar de instruire și certificare ECDL 3D Printing.

Mai multe detalii despre noul opțional pentru liceeni regăsiți în materialul atașat și pe www.ecdl.ro