Hardware — June 13, 2019 at 6:49 am

În premieră în Europa, ASUS prezintă la București noul ZenBook Pro Duo cu ScreenPad Plus

by

pressrel_niopnjttiptfro84owryv28xASUS a prezentat la București noile modele de notebook-uri din gamele ZenBook și VivoBook, anunțate cu doar câteva zile în urmă la COMPUTEX 2019 în Taiwan. ASUS ZenBook Pro Duo (UX581) a fost expus în premieră în Europa, după ce a captat atenția globală prin noul ScreenPad Plus integrat. Acesta constă într-un ecran tactil secundar de 14″ plasat de-a lungul întregii tastaturi, ce interacționează perfect cu ecranul principal de 15″, îmbunătățind interactivitatea cu notebook-ul și fluxul creativ.

ZenBook Pro Duo (UX581) cu revoluționarul ScreenPad Plus
Unicul ScreenPad Plus 4K de pe ZenBook Pro Duo le oferă utilizatorilor abilitatea de a se bucura de productivitatea și eficiența utilizării a două ecrane separate pe un singur dispozitiv portabil. Touchscreen-ul poziționat de-a lungul întregii tastaturi, deasupra acesteia, are rezoluție ridicată și aspect 32:9, furnizând un spațiu vizual de lucru mult mărit, în timp ce păstrează forma unui laptop standard.

Ecranul principal OLED NanoEdge 4K HDR are ramă îngustă pe toate cele patru laturi, rată de contrast de 100.000:1 și acoperire 100% DCI-P3. Spectrul de culoare DCI-P3 – utilizat pe larg în industria filmului – este tot mai preferat de profesioniștii din domeniul creației, imaginile de pe ZenBook Pro Duo arătând pur și simplu fantastic.
ZenBook Pro Duo este conceput pentru performanță extremă, pentru a stimula creativitatea utilizatorilor. Acesta are la bază un procesor ce urcă în gamă până la Intel Core i9 cu opt nuclee, din generația a 9-a, cu o frecvență Turbo Boost fără precedent ce ajunge la 5GHz și 32GB de memorie RAM DDR4. Acceleratorul grafic NVIDIA GeForce RTX 2060, bazat pe arhitectura NVIDIA Turing, este un model etalon ce creează în timp real efectele razelor de lumină, pentru un realism fără egal. O unitate SSD PCIe 3.0 x4 cu capacitatea de până la 1TB asigură accesul ultra-rapid la date, iar portul USB Type-C (USB-C) oferă suport Thunderbolt 3.

Noile laptopuri ZenBook 13 (UX334), 14 (UX434) și 15 (UX534)
Noile modele ultra-ușoare și ultra-portabile ZenBook se bucură de cele mai mici amprente din clasa lor, o caracteristică ce a fost posibilă datorită ecranelor NanoEdge cu ramă foarte îngustă. Aceste ecrane uimitoare de 13,3”, 14” și 15,6” beneficiază de rame foarte înguste pe cele patru laturi, creând un raport ecran/corp de până la 95% pentru a maximiza aria vizibilă într-un spațiu minim.
Noua serie ZenBook este construită pentru a oferi performanță în mișcare, beneficiind de cele mai recente procesoare Intel Core i7 din generația a opta și o gamă largă de opțiuni grafice, inclusiv grafica discretă NVIDIA GeForce MX250 pe ZenBook 13, 14. ZenBook 15 este echipat cu grafica NVIDIA GeForce GTX 1650 de înaltă performanță. Toate modelele sunt echipate cu SSD-uri PCIe și până la 16GB de memorie RAM, făcând din ZenBook alegerea ideală.

VivoBook S14 și S15
Alături de ZenBook a fost reînnoită și seria VivoBook. Noile modelele VivoBook S14 (S432) și S15 (S532) dispun în mod opțional de ecranul ASUS ScreenPad 2.0, care le sporește eficiența în multitasking. Ambele laptopuri dispun de carcase metalice cu finisaje în multiple culori și integrează ecrane NanoEdge cu rama aproape invizibilă, raportul ecran-carcasă urcând până la 88%.
Balamaua ErgoLift îmbunătățește confortul în timpul tastării, prin înclinarea tastaturii la deschiderea ecranului. Având la bază procesoarele Intel ce urcă în gamă până la Core i7 și grafica NVIDIA GeForce MX250, noile laptopuri dispun, de asemenea, de SSD-uri PCIe de până la 1TB. Acestea sunt primele modele VivoBook ce beneficiază de o cameră infraroșu (IR) și Wi Fi 6 (802.11ax).
Cântărind doar 1,4Kg (S14) și 1,8Kg (S15), noile notebook-uri VivoBook pot intra cu ușurință în gențile compacte, fiind ideale pentru utilizatorii care călătoresc frecvent.

Disponibilitate
Noile laptopuri vor fi disponibile în România la finalul lunii septembrie 2019. Prețurile configurațiilor ZenBook Pro Duo (UX581) vor porni de la aprox. 12000 lei (taxe incluse).

Citiți și:

Computex 2019: ASUS anunță noile ZenBook 13/14/15 și exclusivistul ZenBook Edition 30

Noile portabile ASUS ZenBook 13, 14 și 15

Noua serie ASUS ZenBook prezentată la IFA 2018