Evenimente — June 28, 2019 at 4:35 am

Maguay a participat la conferința ISC High Performance de la Frankfurt

by

ISC Stand Maguay 2Maguay a participat în premieră pentru România ca expozant la conferința ISC pentru HPC (High Performance Computing) în calitate de partener ETP4HPC (European Technology Platform for High Performance Computing).

Maguay a prezentat câteva arhitecturi de înaltă performanță având la baza tehnologii Intel (CPU) si Nvidia (GPU) ca urmare a parteneriatelor și certificărilor obținute: Intel HPC Datacenter Specialist, Nvidia Tesla Preferred Partner, membru ESA (Agenția Spațială Europeană):
· Prezentarea unui sistem High performance computing (HPC) în care au fost agregate mai multe sisteme de calcul  de ultima generație. Sistemul HPC a însumat 336 de core-uri și 4 TB memorie, și a fost pus la dispoziția vizitatorilor pentru  testarea din punct de vedere software cât și hardware, oferindu-le acces direct la consola respectivului sistem HPC;
· Prezentarea sistemelor de stocare cu dimenisiunea de peste 64 TB, bazate pe soluții de tip software consacrate, cum ar fi Ceph, Open-e, Nexenta.

În prezentarea clusterului a fost și o componentă de tip benchmark, cu care am putut demonstra puterea de calcul însumat prin construcția respectivului cluster HPC.

„Maguay își propune să devină un furnizor de elită atât la nivel european pentru industria de calcul de înaltă performanță, specializat pe infrastructuri de tip „software-defined”. Obiectivul nostru este să ne extindem parteneriatele nu doar cu potențiali clienți, ci și cu furnizori de tehnologie, să ne extindem permanent competențele necesare pentru oferirea de soluții personalizate în funcție de solicitările beneficiarilor. Reamintim că, de la începuturile activității, Maguay a promovat în mod aproape exclusiv soluțiile informatice bazate pe cea mai nouă tehnologie”, a declarat Eduard Pughin, Director General, Maguay Computers.