NEWS — June 30, 2019 at 7:46 am

Adopția serviciilor FinTech în creștere

by

FintechRatele de adoptare a serviciilor FinTech au crescut la 64% în acest an, potrivit raportului  EY Global FinTech Adoption Index 2019. Pe piețele emergente se înregistrează cele mai mari rate de adoptare, care ating 87% în China și India. Acestea sunt urmate îndeaproape de Rusia și Africa de Sud, ambele cu o rată de adoptare de 82%. Dintre piețele dezvoltate, Țările de Jos (73%), Regatul Unit (71%) și Irlanda (71%) au cele mai mari rate de adoptare, reflectate, în parte, de dezvoltarea platformelor de tip “open banking”  în Europa.

Rata de adoptare a serviciilor FinTech în rândul IMM-urilor la nivel mondial este de 25%, China conducând cu 61%, urmată de SUA (23%).

”Multe dintre soluțiile Fintech adresate IMM-urilor activează astăzi într-un ecosistem mai complex decât acum 2-3 ani, cu soluții care mimează paradigma `open banking`. Clienții așteaptă, spre exemplu, nu doar servicii de creditare, dar și suport în gestionarea zilnică a operațiunilor de tipul `managed services`”, arată Cristian Cârstoiu, Partener, Departamentul de Asistență în Afaceri, EY România.