NEWS — July 4, 2019 at 11:30 am

Kaspersky extinde cooperarea cu INTERPOL

by

Kaspersky_Interpol_2019_01Compania globală de securitate IT Kaspersky și INTERPOL au semnat un nou acord pe cinci ani, de colaborare în lupta împotriva infracționalității cibernetice din toată lumea. Acesta este al doilea acord între cele două părți, primul fiind semnat în 2014.

Pe 3 iulie, Eugene Kaspersky, CEO Kaspersky, și Tim Morris, Director Executiv al INTERPOL, au semnat un acord de colaborare conform căruia Kaspersky va furniza INTERPOL suport în materie de resurse umane, training și informații despre amenințările reprezentate de cele mai recente activități de infracționalitate cibernetică, consolidând resursele organizației de urmărire a acestora. Ceremonia de semnare a avut loc în cadrul INTERPOL World 2019, care are loc în prezent în Singapore.

Noul acord întărește colaborarea existentă între cele două organizații, asigurându-se că schimbul de informații și tehnologii sprijină INTERPOL-ul în investigațiile de infracționalitate cibernetică. În cadrul noului acord, Kaspersky va furniza informații despre cercetările sale și va pune la dispoziție instrumentele necesare pentru procesul de investigație, cu scopul de a consolida eforturile de prevenție a atacurilor cibernetice.

 „Având în vedere prezența tot mai accentuată a atacatorilor de mare complexitate, colaborarea și schimbul de experiență sunt mai importante ca oricând”, a afirmat Eugene Kaspersky, CEO Kaspersky, după ceremonie. „Suntem pregătiți să continuăm parteneriatul cu INTERPOL și să ajutăm organizațiile de aplicare a legii cu informațiile și tehnologiile necesare pentru a combate infracționalitatea cibernetică la nivel global.”

Kaspersky cunoaște caracterul pandemic al infracționalității cibernetice și participă periodic la operațiuni comune și investigații, alături de comunitatea globală de securitate IT, de organizații internaționale precum INTERPOL, agenții de aplicare a legii și entități CERT din toată lumea. Prima dintre companiile de securitate IT, Kaspersky a anunțat recent un serviciu gratuit pentru agențiile de aplicare a legii, care își propune să crească nivelul de informare privind modul cum operează serviciile Kaspersky și cum pot ajuta la combaterea infracționalității cibernetice și a amenințărilor complexe. Detalii despre acest serviciu sunt disponibile aici.