Financiar-Bancar — July 9, 2019 at 11:50 am

Visa modernizează plățile globale B2B prin open source blockchain

by

Man Using Tablet and Holding Credit Card.

Tehnologia de registru distribuită, ca blockchain, se pretează la acest tip de rețea în care partenerii de încredere pot conecta datele și procesele sensibile în mod transparent pentru toți participanții. Blockchain va fi integrat cu sistemele principale ale Visa și va crea o rețea care permite companiilor participante să efectueze plăți transfrontaliere către alți participanți direct de la bancă la bancă. Software-ul care formează sistemul, cunoscut sub numele de Visa B2B Connect, oferă corporațiilor o identitate digitală unică pe o rețea, prin token.

Plățile tradiționale B2B efectuate prin cec, casa de compensare automată și transferul bancar necesită schimburi multiple de date între banca de origine, banca beneficiară și băncile intermediare non-partenere răspândite pe tot globul. Acest sistem mai puțin eficient poate crea provocări precum trunchierea datelor, întârzierile la plată și problemele de conformitate și face ca întregul proces de schimb de sume de bani să fie ineficient și imprevizibil.

Sistemul construit alături de furnizorii de tehnologie Bottomline, FIS și IBM va acoperi inițial mai mult de 30 de coridoare comerciale globale și își propune să extindă până la 90 de piețe până la sfârșitul anului 2019.

Modul său modern de a efectua plăți B2B transfrontaliere va crea o valoare adăugată substanțială pentru clienții corporativi. Viteza, securitatea și controlul tranzacțiilor, precum și riscurile scăzute ale contrapartidelor sunt esențiale pentru o afacere de succes cu parteneri internaționali. Visa este unul dintre primii utilizatori ai blockchain. Potrivit unui studiu Gartner recent, există, în general, o lipsă de înțelegere a modului în care blockchain poate fi utilizat în companii.

Doar 11% dintre responsabili au desfășurat sau au planuri pe termen scurt cu blockchain, potrivit Gartner, care a declarat că majoritatea proiectelor nu reușesc să depășească faza de experimentare inițială.