Pharma & Health — July 18, 2019 at 8:43 am

ABB Robotics dezvoltă soluții pentru spitalul viitorului

by

ABB a anunțat că va introduce roboți de colaborare pentru laboratoarele medicale, în timp ce deschide un nou centru de asistenta medicala la campusul de inovare al Centrului Medical Texas (TMC) din Houston, Texas. Facilitatea va fi primul centru de cercetare dedicat asistenței medicale din ABB, când va fi deschis în octombrie 2019. Echipa de cercetare a ABB va lucra în campusul TMC cu personal medical, oameni de știință și ingineri pentru a dezvolta sisteme robotice medicale non-chirurgicale, inclusiv logistică și laborator de automatizare de generație următoare tehnologii.

ABB Astăzi, un factor limitator al numărului de pacienți care pot fi tratați este nevoia de experți medicali cu înaltă calificare care își petrec o mare parte din timpul zilei efectuând sarcini repetitive și cu valoare scăzută. Utilizarea roboților pentru a automatiza aceste sarcini va permite profesioniștilor din domeniul medical să se concentreze pe munca mai înaltă și mai productivă, ajutând în cele din urmă mai mulți oameni să primească tratament prin accelerarea drastică a procesului de testare.

ABB a analizat o gamă largă de procese medicale actuale de laborator medicale și estimează că 50% mai multe teste ar putea fi efectuate în fiecare an, folosind automatizarea, în timp ce pregătirea roboților va realiza procesele repetitive ce vor reduce necesitatea ca oamenii să facă sarcini care provoacă leziuni repetitive (RSI).

Pe măsură ce populația lumii îmbătrânește, țările cheltuiesc din ce în ce mai mult din PIB-ul lor pentru asistența medicală. În plus față de îmbunătățirea calității îngrijirii pacienților, creșterea eficienței asistenței medicale prin automatizare poate ușura unele dintre provocările sociale, politice și financiare pe care le va cauza acest lucru. Piața pentru roboții medicali nechirurgicali este estimată să atingă aproape 60.000 până în 2025, piața fiind aproape cvadruplă față de 2018, potrivit unei cercetări interne ABB.

Roboții colaborativi ai ABB, care funcționează deja în laboratoarele de alimentație și băuturi din întreaga lume, sunt foarte potriviți pentru facilitățile medicale, deoarece nu au nevoie de limite de siguranță pentru a funcționa în siguranță și eficient alături de oameni. Roboții vor întreprinde o serie de activități repetitive, delicate și consumatoare de timp, incluzând dozarea, amestecarea și pipetarea, precum și încărcarea sterilă a instrumentului și încărcarea prin centrifugare și descărcare.

Houston este un punct central pentru cercetarea în domeniul tehnologiilor medicale la nivel global, iar ecosistemul de inovare TMC este locul ideal pentru centrul de sănătate al ABB. O echipă de 20 de angajați din cadrul ABB Robotics va lucra în noua unitate de cercetare de 500 m², care include un laborator de automatizare și facilități de instruire a roboților, precum și spații de întâlnire pentru co-dezvoltarea de soluții cu parteneri de inovare.