Networking — July 24, 2019 at 7:04 am

Allied Telesis permite controlul în timp real al rețelelor pentru distribuitorii mari de energie electrică

by

ATI EA Networks din Ashburton, Noua Zeelandă, aleg Allied Telesis pentru modernizarea controlului energiei electrice și a rețelelor rurale în bandă largă. EA Networks deține și operează rețeaua de distribuție a energiei electrice din regiune, alături de o rețea de comunicații de ultimă generație care furnizează servicii de internet extrem de rapide și de încredere. Din 2008, EA Networks au instalat mai mult de 500 km de fibre urbane și rurale cu acces direct la case, afaceri și ferme din Canterbury.

Când compania a decis să-și modernizeze cele două rețele distincte, una pentru gestionarea distribuției de energie electrică și una pentru furnizarea de fibră optică în bandă largă, a fost o provocare definită pentru a găsi soluția potrivită la prețul potrivit. Cu peste 20.000 de clienți, menținerea controlului asupra rețelei de energie electrică oferind în același timp servicii de bandă largă din fibră optică rurală nu a fost o sarcină ușoară. EA Networks avea nevoie de control în timp real al rețelei de distribuție a energiei electrice. Noua rețea a trebuit să ofere o securitate optimă, disponibilitate constantă și performanță ridicată și trebuia să fie ușor de gestionat.

Allied Telesis a colaborat cu EA Networks pentru a proiecta și implementa o soluție nouă pentru gestionarea distribuției de energie electrică, precum și pentru a îmbunătăți rețeaua utilizată pentru a furniza clienților servicii de fibră în bandă largă.

Noua rețea de gestionare a energiei electrice este echipată cu întrerupătoare de mare capacitate SwitchBlade x908 Generation 2 (SBx908 GEN2) într-un nucleu distribuit în 3 locații. Acest lucru permite gestionarea în timp real a distribuției de energie electrică cu disponibilitate ridicată, ceea ce este crucial în sprijinirea clienților răspândiți în această zonă rurală mare. Rețeaua de fibră în bandă largă îmbunătățită, care oferă clienților din mediul rural acces la internet de mare viteză, are și switch-uri SBx908 GEN2, precum și serverele Allied Telesis x și platformele integrate Multi Access (iMAPs) pentru distribuție și gateway-urile inteligente Media Gateway iMG-uri) în casa fiecărui client.

Switch-urile SBx908 GEN2 utilizează Virtual Sashing Stacking (VCStackTM), astfel încât unitățile fizice multiple apar ca un singur dispozitiv virtual, simplificând gestionarea și furnizând un nucleu de rețea fără un singur punct de eșec. Modelul SBx908 GEN2 este pregătit pentru dezvoltarea viitoare a afacerii, întrucât pot fi adăugate în orice moment module de expansiune hot-swappable (XEM) pentru conectivitate suplimentară de 10 Gigabit, 40 Gigabit și 100 Gigabit.

Allied Telesis Ethernet Protection Switched Ring (EPSRing) asigură distribuția fibrelor din mediul rural, pentru rețelele de înaltă viteză bazate pe inele, cu failover ultra-rapid, perfect pentru această rețea dispersată geografic. Combinația dintre VCStack și ESPRing permite o rețea rurală în bandă largă performantă și rezistentă, care este, de asemenea, ușor de gestionat. Acesta gestionează confortabil creșterea volumului de date, volum de trafic vocal și video și asigură un acces facil la informațiile online pentru toți utilizatorii.

Noua soluție utilizează, de asemenea, mai multe firewall-uri Allied Telesis AR4050S UTM pentru conectivitate între rețelele de control al energiei electrice, în bandă largă și în rețele corporative, permițând accesul securizat de management criptat din orice locație.