Cloud Computing / Edge, Productie — August 14, 2019 at 6:30 am

Bosch utilizează datele prin cloud pentru a eficientiza bateriile pentru vehicule electrice

by

battery Stresul utilizărilor multiple face ca celulele bateriilor vehiculelor electrice să îmbătrânească mai repede. Cu cât bateriile sunt mai vechi, cu atât sunt mai mici performanțele și capacitatea lor și cu atât este mai scurtă gama vehiculului. Pentru a ajuta bateriile să dureze mai mult, Bosch dezvoltă noi servicii cloud care completează sistemele individuale de gestionare a bateriilor. Funcțiile software inteligente din cloud analizează continuu starea bateriei și iau măsuri adecvate pentru a preveni sau a încetini îmbătrânirea celulelor.

Aceste măsuri pot reduce uzura bateriei, cea mai scumpă componentă a unui vehicul electric, cu până la 20%. Datele în timp real culese din vehicul și din împrejurimile sale joacă un rol esențial aici. Serviciile cloud utilizează aceste date pentru a optimiza fiecare proces de reîncărcare și pentru a oferi șoferilor sfaturi de conducere personalizate cu privire la modul de economisire a bateriei prin intermediul afișajului de bord. Didi Chuxing, o platformă de mobilitate lideră la nivel mondial cu sediul în China, lucrează cu Bosch pentru a introduce Battery in the Cloud în cadrul parcului de vehicule electrice DiDi. Scopul este de a optimiza performanța bateriei, beneficiind astfel atât șoferii cât și operatorii de flote din ecosistemul DiDi.

Noile perspective obținute în starea actuală a bateriei permit Bosch să o protejeze în mod activ împotriva îmbătrânirii. Pentru a da un exemplu: bateriile complet încărcate îmbătrânesc mai rapid la temperaturi ambiante deosebit de ridicate sau mici. Serviciile cloud de la Bosch asigură astfel că bateriile nu sunt încărcate la 100% atunci când condițiile sunt prea calde sau prea reci. Prin reducerea încărcării bateriei cu doar câteva puncte procentuale, bateria este protejată împotriva uzurii accidentale. Datele din cloud vor ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea întreținerii și reparației bateriei.