Studii — August 27, 2019 at 10:47 am

Majoritatea profesioniștilor de securitate sunt preocupați de securitatea în cloud public

by

Businessman using mobile smartphone and connecting cloud computing service with icon customer network connection. Cloud device online storage. Cloud technology internet networking concept. O majoritate covârșitoare a profesioniștilor în domeniul securității cibernetice (93%) declară că sunt foarte preocupați de securitatea în cloud public, arată un sondaj. Doar 3% dintre respondenți au declarat că nu sunt preocupați, în timp ce 4% au declarat că sunt puțin preocupați. În timp ce 18% au declarat că sunt moderat îngrijorați, aproximativ aceeași proporție a declarat că sunt „foarte îngrijorați” (37%) sau „extrem de preocupați” (38%), potrivit unui sondaj realizat de Synopsys, format din 400.000 de membri ai comunității de securitate a informațiilor din Cybersecurity Insiders.

Deși furnizorii de cloud oferă măsuri de securitate din ce în ce mai puternice, raportul sondajului notează că clienții sunt responsabili în cele din urmă de asigurarea sarcinilor de lucru în cloud.

Doar aproximativ o treime (37%) sunt foarte încrezători sau sunt extrem de încrezători în poziția de securitate în cloud a organizației lor, principala preocupare a securității în cloud fiind pierderea și scurgerea de date (64%), urmată de confidențialitatea datelor (62%), respectarea (39%) ), expunerea accidentală a acredităților (39%), suveranitatea datelor (35%) și răspunsul la incidente (29%).

În timp ce volumele de muncă continuă să se mute în cloud, profesioniștii din domeniul securității cibernetice își dau seama de complicațiile protejării acestor sarcini, spune raportul.

Profesioniștii din securitate spun că controalele de acces (52%) sunt metoda principală pe care o folosesc pentru a proteja datele din cloud, urmată de criptare sau tokenizare (48%), utilizarea serviciilor de securitate de la furnizorul de cloud (45%), implementarea securității în cloud cu instrumente de monitorizare (36%) și conectarea la cloud prin rețele protejate (36%).

Când vine vorba de provocările de conformitate, preocuparea principală a respondenților este monitorizarea serviciilor cloud pentru noile vulnerabilități (43%), urmată de parcurgerea auditurilor și evaluărilor riscurilor (40%), monitorizarea conformității (39%), menținerea la zi a noilor cerințe de conformitate (35%), calitatea și integritatea datelor în raportarea reglementărilor (34%), scalarea și automatizarea activităților de conformitate (26%) și aplicarea modelului de responsabilitate comună (24%).

Potrivit raportului sondajului, cele mai mari bariere în calea adoptării cloud sunt securitatea datelor (29%) și riscurile generale pentru securitate (28%), combinate cu lipsa bugetului (26%), provocările de conformitate (26%) și lipsa personalului calificat (26%).

Principalul plan de organizare tactică necesar pentru a asigura satisfacerea nevoilor de securitate este formarea și certificarea personalului IT (51%), în timp ce 45% spun că intenționează să se bazeze pe instrumentele de securitate native ale furnizorului lor de cloud și 30% intenționează să se asocieze cu o securitate gestionată de un furnizor de servicii de acest tip pentru a completa orice lacune în ceea ce privește capacitățile existente.