Evenimente — August 28, 2019 at 1:21 pm

Asseco SEE devine partenerul principal al primului Open Banking Hackathon din Europa Centrală și de Est

by

OBH Banner Bold2 1x(1) 14 Septembrie este o zi istorică pentru industria bancară europeană. Este ziua în care toate băncile din Europa sunt obligate să expună, către aplicații terțe, datele clienților lor pe conexiuni de tip API, în medii de producție. Data este un termen legal stabilit de Directiva Revizuită de Plăți (PSD2) și se aplică fără excepție pe tot teritoriul Uniunii Europene. Acest lucru se întamplă chiar dacă în România nu a fost transpusă în lege organică.

Pentru a marca acest moment și pentru a da startul inovației bazate pe disponibilitatea datelor bancare către aplicații terțe, Finqware, prima infrastructură de agregare de date bancare din România, organizează prima ediție a Open Banking Hackathon, pe care Asseco SEE o va susține în calitate de partener oficial.

Competiția se va desfășura în București, la Mindspace Business District, 14-15 septembrie. Pe durata întregului week-end echipe selectate de dezvoltatori IT și experti în digital banking vor concura cu aplicațiile și soluțiile create pe infrastructura de test pusă la dispoziție de organizatori și prin care se pot conecta la mai multe bănci din România, Cehia, Ungaria și Polonia.

Competiția va fi susținută de asemenea și de Gapminder VC, ca partener oficial și de comunitățile FintechCamp Romania, TechAngels, ANIS, Aries Transilvania, Product Tank Romania și Techcelerator.
Parteneri media sunt Wall-street.ro și Nocash.ro.
Partener logistic și locație de inovație: Mindspace Business District.

Cele 3 teme pe care echipele și le pot alege, deși destul de largi ca întindere, sunt suficient de specifice pentru a inspira soluții inovative:
Open Banking for Individuals (Personal finance management applications; Robo-Advisory for increasing financial health; Increase financial inclusiveness; Next level
payment solutions);
Open Banking for IoT (Using Wearables to manage financial life; Mobility and vehicle applications; Analysing financial data & process automation);
Open Banking for Businesses (Optimising Treasury Management for Corporates;
Smart Financial management for SMEs; Cross border FX Hedging for corporates).

Echipele participante vor avea ocazia să beneficieze de mentoring și suport tehnic oferit de founderi de fintech startups mature și experți de dezvoltare de soluții tehnologice, scopul fiind crearea unui MVP funcțional.
În ultima zi, duminică 15 Septembrie, începand cu ora 17:00, echipele vor avea ocazia să prezinte și să își valideze soluția într-un Demo event în fața publicului și a unui juriu format din investitori și manageri de digital din bănci importante românești.
In urma jurizării, echipa caștigătoare care va pleca acasă cu Open Banking Hackathon Award în valoare de 7000 EUR, din care 2000 EUR cash și un Google Cloud grant de 5000 EUR.
Partenerii Open Banking Hackathon promit de altfel să susțină echipele și soluțiile câștigatoare și pe viitor pentru a le duce către comercializare. Primele 3 echipe vor fi de asemenea beneficiare a unui proces rapid de selecție (fast-track) pentru a intra în urmatoarea cohortă a acceleratorului Techcelerator.

Mai multe detalii despre eveniment: www.openbankinghackathon.com

Se pot înscrie în egală masură echipe ad-hoc sau echipe deja create, inclusiv reprezentând o companie IT. Singurele condiții sunt prezența a minim 2 și maxim 4 membri în cadrul echipei: a unui programator care să codeze folosind API-ul de date bancare pus la dispoziție și a unui expert în business care să configureze propunerea comercială a soluției.
Data limită de înscriere 1 septembrie, la accesând link-ul. Echipele selectate vor fi anunțate pe 4 septembrie.
Pentru cei care doresc să participe la Demo Event-ul din 15 septembrie în care echipele își vor prezenta soluțiile, înscrierile se fac aici.