Internet/Telecom — September 5, 2019 at 2:22 pm

BlackBerry KEY2 rămâne un telefon performant la un an de la lansare

by

key2-banner2A trecut  un an de la lansarea BlackBerry KEY2. În momentul lansării sale, acesta a adus intern-uri actualizate pentru o performanță mai bună, îmbunătățiri ale camerei și o tastatură mai confortabilă față de KEYone pe care o înlocuiește, dar aceasta a fost acum peste un an. Ca orice smartphone care intră pe piață, impresiile și recenziile inițiale nu spun niciodată povestea completă. Doar în condițiile unei utilizări îndelungate pe termen lung, ne putem face o idee despre cât de bine este echipat un dispozitiv și când vine vorba de BlackBerry KEY2, este corect să spunem că majoritatea lucrurilor funcționează la fel de bine ca în prima zi, dar au fost și câteva schimbări care ies în evidență. Spre deosebire de BlackBerry KEYone, care de-a lungul timpului părea să încetinească un pic, procesorul Snapdragon 660 cu 6 GB de memorie RAM standard, în BlackBerry KEY2 a reușit să mențină lucrurile fără probleme.

Desigur, fiind un BlackBerry, tastatura a rămas una dintre cele mai importante. Odată cu lansarea inițială, tastatura KEY2 a fost una dintre cele mai bune tastaturi BlackBerry construite vreodată și asta rămâne adevărat. Între dimensiunea crescută a tastelor și distanțarea pe tasta cheie și adăugarea tastei de viteză, BlackBerry Mobile a bifat aici partea hardware a tastaturii. Pe lângă experiența confortabilă de tastare oferită, tastatura s-a dovedit și durabilă.

Un lucru care s-a îmbunătățit de-a lungul timpului pe BlackBerry KEY2 este camera. Inițial, din cutie, BlackBerry KEY2 era în întregime capabil să surprindă câteva fotografii grozave, dar capturile cu lumină scăzută s-au îmbunătățit.

Durata de viață a bateriei a fost întotdeauna în fruntea listei cerințelor pentru fanii BlackBerry și, în acest sens, BlackBerry KEY2 iese în evidență. Chiar și un an mai târziu, bateria BlackBerry KEY2 poate rezista 2 zile fără a fi încărcată.

Acum, există și câteva lucruri care nu sunt atât de grozave la acest dispozitiv după un an de utilizare. Lucruri care par să apară de-a lungul timpului, pe care, probabil, nu toată lumea experimentează, dar pentru cei care fac asta, sunt problematice. KEY2 are câteva dintre aceste lucruri. Probabil că nimeni nu va surprinde acest lucru deoarece majoritatea lucrurilor care nu s-au păstrat atât de bine sunt în mare parte legate de software, unele dintre ele fiind adresabile.

În primul rând, începând cu faptul că BlackBerry KEY2 rulează încă Android 8.1 Oreo. Chiar dacă majoritatea variantelor KEY2 au primit cea mai recentă actualizare a securității Android, totuși, se simte lipsa updateului la Android Pie, anunțată în urmă cu un an.

A doua problemă vine prin software-ul BlackBerry Keyboard. În ultimele luni, BlackBerry a actualizat software-ul tastaturii de mai multe ori. În unele cazuri, a adus îmbunătățiri și, în alte cazuri, a eliminat funcțiile în efortul de a repara un bug din tastatură, pe care unii oameni îl experimentează în cazul în care tastatura fizică activează la întâmplare modul pointer și cursor. În plus, unele dintre modificările de bază au afectat negativ și modul în care funcționează predicția și corectarea cuvintelor.

Problema finală are legătură cu BlackBerry Hub. BlackBerry a făcut multe pentru a extinde BlackBerry Hub de la lansarea KEY2, inclusiv o actualizare completă a designului, care s-a extins la întregul Hub + Suite. De asemenea, au adăugat funcții noi, cum ar fi posibilitatea de a adăuga orice aplicație pe care o dorești la Hub pentru notificări, dar nu au putut scăpa complet de modificările de politică Android făcute de Google, care au afectat modul în care mesajele SMS și jurnalele de apeluri sunt gestionate de Hub. Acum, nu mai puteți vedea mesaje SMS trimise și primite în hub, în schimb, veți putea doar să vizualizați mesajele SMS primite.

Cu toate acestea, dacă ieșiți pe piață pentru un smartphone BlackBerry, KEY2 ar trebui să fie pe listă, alături de BlackBerry KEY2 LE. În ciuda faptului că nu poartă specificațiile de ultimă generație ale unor flagship-uri, KEY2 s-a dovedit a fi un excelent echipament de lucru complet.