Hardware — September 16, 2019 at 7:32 am

HP anunță cel mai puternic thin client și alte soluții VDI

by

HPHP a anunțat cel mai puternic thin client din lume, HP t740. De asemenea, compania anunță și soluția HP t640. Pentru alte soluții VDI compania anunță HP ThinPro PC Converter și HP Device Manager 5.0. Soluțiile subțiri și-au găsit ferm nișa și acum se extind în adopție. Pe măsură ce tot mai multe companii se mută sau pornesc în cloud, soluțiile thin client devin o opțiune atractivă. HP își revigorează linia deja impresionantă de acest tip pentru a fi și mai puternică, mai sigură și mai ușor de gestionat.

T740 este orientat către medii de calcul virtuale, cloud și computere locale cu intensitate grafică. Pe lângă faptul că este puternic, suportând până la patru monitoare UHD/4K, t740 este conceput să fie rezistent și sigur în viitor. Utilizează un procesor puternic AMD Ryzen V1756B, suport nativ pentru UHD/4K, având sloturi pentru extensia plăcilor grafice și a altor echipamente. Are o memorie de 32GB și stocare flash de 512GB.

Orientat pentru o productivitate sigură, HP T640 este ideal pentru sarcini de lucru locale și virtuale de calcul hibrid. Acest thin client are funcții de securitate încorporate, și este primul care se apără singur. Conține cele mai noi tehnologii de memorie, procesorul AMD Ryzen R1506G și un sistem unic de răcire cu aer pentru a permite utilizarea în orice mediu. Poate fi utilizat în medicină, corespunzând standardului EN/IEC 60601-1-2 pentru acest tip de utilizare.

Soluțiile thin client oferă mai multe beneficii, unul major fiind costul. Cu toate acestea, unele companii care doresc să treacă la thin client sau VDI pot avea deja o mulțime de echipamente vechi care nu vor mai fi utilizate. În loc să elimine aceste dispozitive și să le înlocuiască cu noi thin client, HP oferă software-ul său ThinPro PC Converter pentru a converti orice computer existent într-un thin client HP. ThinPro PC Converter înlocuiește sistemul de operare existent cu un sistem de operare ThinPro HP optimizat pentru VDI.

De asemenea, HP și-a actualizat Device Manager la versiunea 5.0. HP Device Manager 5.0 oferă administratorilor IT o modalitate de a implementa, actualiza și gestiona de la distanță până la mii de thin client HP. Instrumentul este inclus fără costuri suplimentare.