Securitate — September 16, 2019 at 2:43 pm

Storm Area 51 este cel mai popular meme al verii 2019, printre copii

by

parental-control-report-summer-results-2 Pe parcursul unei veri bogate în materie de conținut online, copiii au arătat un interes semnificativ pentru meme-uri virale despre Zona 51, conform raportului anual Kaspersky privind siguranța online a copiilor, pe parcursul verii. Zona 51 este considerată o unitate de cercetare în care se crede că guvernul american studiază creaturi din spațiul extraterestru. În încercarea de a îi vedea pe extratereștri, adulții au creat chiar un eveniment pe Facebook.  

Unul dintre cele mai vizibile evenimente ale verii anului 2019 a fost un plan comic de a pune în scenă un atac asupra bazei militare „Zona 51” din Nevada, SUA. De-a lungul anilor, acesta a fost considerat în cultura populară un centru de cercetare OZN, condus de forțele aeriene americane în anii 40, 50 și 60. Referințele la Zona 51 au apărut în multe filme, inclusiv în Ziua Independenței și Paul. Fenomenul a inspirat, de asemenea, episoade din filme de televiziune cum ar fi povești din Zona Crepusculară și Dosarele X.

În această vară, peste un milion și jumătate de oameni s-au înscris pentru evenimentul „Storm Area 51” pe Facebook. Scopul evenimentului, aparent, era să acceseze o bază secretă și, în final, să afle dacă sunt păstrați extratereștri în Zona 51. Mai mult, a fost chiar organizată o petrecere înaintea evenimentului.
Poate și mai interesant este, însă, că și copiii au devenit pasionați de acele discuții online. Popularitatea evenimentului a determinat un aflux de meme-uri și o mare parte dintre copiii care intră pe Internet le-au căutat.

Mai exact, aproximativ 12% dintre toate căutările de meme-uri din această vară au fost legate de Zona 51, devenind tema cea mai populară și mai discutată în rândul copiilor, potrivit raportului. Un copil din zece este interesat de meme-uri despre fenomenul Zona 51. Legat de întrebările despre Zona 51, copiii au căutat, de asemenea, „coordonatele zonei 51”, „zona 51 extratereștri”, „storm area 51”, „înregistrare pentru raid zona 51” și „extratereștrii zonei 51”. Printre alte meme-uri populare din această vară s-au numărat „grumpy cat” și „Ricardo Milos”, cu 4%, respectiv 3% dintre toate căutările de meme-uri.

Informațiile despre cele mai populare meme-uri din această vară în rândul copiilor se bazează pe statistici anonimizate din produsele Kaspersky care au funcționalitate de control parental. Acestea protejează copiii de conținutul online dăunător și permit părinților să aibă o vizibilitate mai bună în legătură cu ce întâlnesc copiii lor în timp ce folosesc web-ul.

„Meme-urile de astăzi sunt o parte importantă a culturii Internet-ului”, explică Anna Larkina, web content analysis expert la Kaspersky. „Vara aceasta am văzut cum copiii sunt interesați de meme-uri și evenimente amuzante, precum „Storm Area 51” și încearcă să învețe ceva nou. Capacitatea de a înțelege meme-urile la modă este o modalitate excelentă pentru părinți de a-și da mai bine seama de ce sunt interesați copiii lor pe Internet. Cunoștințele despre interesele online ale copiilor ajută la evitarea situațiilor în care un copil poate da de conținut inadecvat în timp ce navighează pe Internet. Așadar, recomandăm cu tărie ca părinții să își perfecționeze această abilitate.”

Următoarele sfaturi vă pot ajuta copiii să fie în siguranță în timp ce navighează pe Internet și văd meme-urile lor preferate:
• Fiți atenți la interesele copilului și încercați să fiți la curent cu tendințele actuale de pe Internet.
• Dacă știți ce caută copilul online, puteți oferi ajutor și asistență, dar utilizați informațiile cu prudență.
• Începeți să utilizați funcționalitatea de control parental din soluții de securitate eficiente sau software specializat, cum ar fi Kaspersky Safe Kids, care îi ajută pe părinți să-și protejeze copiii de site-uri și conținut dăunător, astfel încât cei mici să aibă experiențe online plăcute.