COMUNICATE — September 17, 2019 at 7:46 am

COSMO CONSULT achiziționează XAPT Solutions

by

 COSMO CONSULT Group, partener internațional Microsoft Dynamics, a intrat pe piata românească în urma achiziției companiei XAPT Solutions, lider de piață atât în România, cât și în Ungaria, ca prim pas al expansiunii intense în Europa de Est. COSMO CONSULT este una dintre cele mai mari companii multinaționale germane care oferă soluții de business. Compania este prezentă în 12 țări, are o cifră de afaceri anuală de 130 de milioane EURO și are un personal de peste 1000 de angajați. Denumirea XAPT va fi înlocuită treptat de pe piețele din România și din Ungaria, iar afacerile își vor continua activitatea ca parte a aceleiași entități juridice, cu un portofoliu extins, sub numele COSMO CONSULT.

Dejan Popovic, Co-founder and Director, New Frontier Holding Gmbh Uwe Bergmann, CEO, COSMO CONSULT Group Herbert Breitler, CFO, COSMO CONSULT Group Dr. Schvarcz Zoltán, Founder and Owner of XAPT Solutions Kft.
Dejan Popovic, Co-founder and Director, New Frontier Holding Gmbh Uwe Bergmann, CEO, COSMO CONSULT Group Herbert Breitler, CFO, COSMO CONSULT Group Dr. Schvarcz Zoltán, Founder and Owner of XAPT Solutions Kft.

Activitatea COSMO CONSULT este focusată, în principal, dar nu exclusiv, pe ERP și CRM, Business Intelligence și alte soluții de business. Compania are, în urma achiziției XAPT Solutions, un număr de 1200 angajați la nivel global. COSMO și XAPT sunt ambii experți în soluții Microsoft de business care au drept scop sprijinirea operațiunilor companiilor și digitalizarea acestora.

În ceea ce privește achiziția XAPT Solutions, Uwe Bergmann, CEO COSMO CONSULT, a declarat că aceasta constituie un pas ce face parte dintr-o serie de achiziții din Europa, compania fiind deja un jucător dominant pe piața din Germania, Austria, Franța și Spania. Datorită experienței sale internaționale Microsoft și a soluțiilor proprii, XAPT Solutions se potrivește perfect profilului grupului. „Europa de Est are oportunități extrem de interesante pentru afaceri – o creștere dinamică și un potențial mare de investiții. Este important pentru noi să fim prezenți aici cu resurse proprii, cu toată experiența COSMO, pentru clienții noștri”, a adaugat Uwe Bergmann.

“In plus, in aceasta perioada de schimbari continue, cum ar fi transformarea digitala, companiile au nevoie de un partener IT puternic, care sa stie nu numai ce sa faca, dar si sa poata oferi suport pentru o perioada lunga de timp. Prin unirea a doi lideri de piata sub acelasi acoperia – COSMO CONSULT, clientii nostri pot fi siguri ca vor avea cel mai puternic partener Microsoft din Europa pentru transformarea digitala”, a adăugat Uwe Bergmann.

„Suntem bucuroși de veștile bune. Decizia luată de COSMO CONSULT este un vot de încredere pentru echipa noastră și pentru potențialul pieței în care ne desfășurăm activitatea. Companiile și-au unit forțele și acest lucru va aduce valoare adăugată mediului de afaceri din România, printr-un portofoliu mai mare de produse. Asigurăm clienții și partenerii noștri că vom rămâne același partener de încredere, cu atât mai mult cu cât echipa va rămâne neschimbată”, a declarat Mihai Madussi, Managing Director, XAPT Solutions Romania.

În multe privințe, intrarea pe piața românească a COSMO CONSULT poate influența piața internă a soluțiilor de business care, potrivit experților, va depăși 5,1 miliarde de euro în 2019. COSMO CONSULT este un jucător puternic, care are potențialul de a deveni, în câțiva ani, cel mai mare furnizor de soluții de business Microsoft din Europa, crescaând organic.