Securitate — October 8, 2019 at 10:46 am

Wide Dynamic Range, cheia expunerii la lumină

by

În soluțiile de supraveghere video pe care le implementăm, pentru a alege cel mai potrivit model de cameră pentru o scenă, există o serie de variabile pe care le analizăm și pe care le luăm în considerare. Unul dintre aspectele foarte importante este expunerea la lumină, iar tehnologia care ne ajută în cadrele cu expunere problematică, fie că este vorba despre prea multă umbră sau de lumină prea puternică, este Wide Dynamic Range.

Wide Dynamic Range este o tehnologie folosită de camerele de supraveghere video pentru a compensa problemele de expunere la lumină. Fie că este vorba de zone întunecate sau zone cu lumină prea puternică și strălucitoare, această tehnologie crează o balanță între imagini îmbunătățind considerabil calitatea imaginii redate.

Atunci când o parte a unei scene este extrem de întunecată iar cealată extrem de luminoasă, multe detalii nu se pot observa, existând astfel riscul de a pierde informații importante. Camerele video cu WDR au un software încorporat care reglează aceste diferențe de lumină, redând o imagine clară, de calitate superioară. De aceea, camerele cu WDR reprezintă alegerea ideală pentru zone precum intrări în parcări sau magazine unde datorită contrastului dintre lumina de interior și cea strălucitoare de exterior, unele scene sunt extrem de greu de redat.

wdroff_FB

wdron_FBPentru a obține imagini relevante pentru zonele unde diferența de lumină între zonele întunecate și cele luminoase este mare, tehnologia WDR este întodeauna necesară, asigurându-ne astfel că nu pierdem detalii sau informații importante.
insidetechnology, supraveghere videoIP, widedynamicrange.

Mai multe detalii aflați de la specialiștii Starnet Consulting.