Hardware — October 9, 2019 at 12:00 pm

Stația portabilă pentru gaming ROG Mothership este disponibilă în România

by

pressrel_rk4bu1zoshec08fok3ejg9cfNoul portabil de gaming ROG Mothership este disponibil în România prin intermediul partenerilor autorizați. ASUS a schimbat radical modul în care poate fi construit un portabil de tip desktop replacement și a obținut performanțe remarcabile, care nu ar fi fost posibile într-o construcție clasică. Trecând de la designul tradițional și limitările sale la o formă așezată vertical, inginerii ASUS au obținut o răcire excelentă ce permite funcționarea sistemului la frecvențe mai înalte, pentru mai mult timp.

O mai bună absorbție a aerului
Răcirea noului ROG Mothership nu este limitată de o carcasă îngustă, cu grile de ventilație mici. Poziția verticală și grilele mari de ventilație din spatele ecranului permit absorbția unei cantități mai mari de aer și prezența unor radiatoare mai voluminoase. Tastatura se detașează și se pliază pentru a se potrivi diverselor scenarii, oferind jucătorilor libertatea de a găsi poziția perfectă, iar designul inovator lasă suficient spațiu pentru a monta toate difuzoarele sub ecran. Asemenea altor sisteme portabile de top, ROG Mothership este integrat într-o carcasă prelucrată cu atenție dintr-un bloc de aluminiu cu ajutorul mașinilor CNC, un proces complex care implică 114 etape de lucru și operațiuni de precizie.

Hardware de top, disponibil acum în România
Configurațiile disponibile pe piața locală cuprind procesoare Intel Core i9-9980HK cu frecvențe de vârf de până la 5GHz, susținute de răcirea exemplară. Grafica NVIDIA GeForce RTX 2080 cu 8GB GDDR6 și overclocking din fabrică este sincronizată cu ecranul FullHD cu rată de refresh de 144Hz și 3ms GTG timp de răspuns. Portabilul poate comuta între puternica placă video dedicată și cea integrată Intel HM370 pentru a obține o autonomie sporită atunci când rulează sarcini ușoare, cum ar fi navigarea pe internet.

ROG Mothership este echipat cu HyperDrive Extreme, ce utilizează tehnologia exclusivă ASUS pentru a combina până la trei SSD-uri NVMe PCIe 3.0 x4, furnizând cel mai rapid RAID 0 din lume integrat într-un laptop, pentru accesarea ultra-rapidă a datelor.

Preț și disponibilitate
ROG Mothership este deja disponibil în magazinele din România în două configurații: GZ700GX-EV023T și GZ700GX-EV020T cu prețuri ce pornesc de la aproximativ 29.999 lei (taxe incluse). Ambele dispun de procesorul Intel Core™ i9-9980HK, placa video GeForce RTX 2080 cu overclocking din fabrică, ecran IPS FullHD la 144Hz și sistem de operare Windows 10. Echiparea maximă conține 64GB RAM tactată la 2666MHz și trei unități SSD HyperDrive de câte 512GB.