COMUNICATE — October 10, 2019 at 4:05 pm

ASUS Republic of Gamers a lansat plăcile de bază Crosshair VIII Impact și Strix X570-I Gaming

by

pressrel_i3tjoxzg2247ukzqoao2srs8ASUS Republic of Gamers (ROG) a anunțat sosirea mult anticipatelor plăci de bază ROG în format mic (SFF) ROG Crosshair VIII Impact și ROG Strix X570-I Gaming. Reglate meticulos, aceste plăci de bază X570 fără compromis oferă o experiență ROG completă, disponibilă într-un pachet mic. Crosshair VIII Impact și Strix X570-I Gaming sunt destinate pentru două tipuri distincte de utilizatori.

Crosshair VIII Impact, modelul compact cu un potențial colosal, este ideal pentru cei care doresc să împingă la limită cele mai recente procesoare Ryzen 3000 și memoriile. ROG Strix X570-I Gaming, prin contrast, este pentru gamerii care doresc să-și construiască un sistem de gaming Mini-ITX excepțional, completat cu toate caracteristicile esențiale ROG, performanță și măiestrie în overclocking. Ambele plăci de bază sunt proiectate pentru a maximiza performanța procesoarelor Ryzen seria 3000, cu un număr mare de nuclee (HCC – high-core-count), în timp ce rămân reci grație unui radiator activ pentru modulul regulator de tensiune (VRM) și chipset.

Designul alimentării ce dă trendul
Procesoarele HCC au nevoie de o alimentare fiabilă, latențe minime și o temporizare precisă. Crosshair VIII Impact și Strix X570-I Gaming dispun de cea mai recentă arhitectură de alimentare VRM cu etaje de alimentare Infineon TDA21472 împerecheate, ce comută rapid curenții, în timp ce mențin o performanță termică exemplară. Stând în fruntea seriei, etajele de alimentare Infineon TDA21472 dispun de RDSON redus pentru a scădea pierderile de comutație și conducție, îmbunătățind plaja termică generală. Ambele plăci de bază dispun de un design cu 8+2 etaje de alimentare, capabile să ofere până la 70 de amperi.

VRM activ și radiator combo pentru chipset
Într-un sistem SFF cu procesor HCC, răcirea și eficiența sunt esențiale pentru a preveni reducerea performanțelor. Atât Crosshair VIII Impact, cât și Strix X570-I Gaming dispun de radiatoare mari, plus două ventilatoare personalizate Delta Superflo estimate să dureze mai bine de 60.000 de ore – însumând foarte mulți ani de utilizare continuă în lumea reală. Deși au arhitecturi diferite, care să reflecte și să adapteze diferitele formatele ale celor două plăci de bază, ambele sunt configurate special pentru a răci VRM-ul și chipsetul în mod eficient și constant.

Dual PCIe 4.0 M.2 și Wi-Fi 6 încorporate
Noile procesoare din seria Ryzen 3000 sunt concepute pentru a funcționa cu chipsetul X570 – primul chipset de desktop care pune la dispoziția consumatorilor conectivitatea PCI Express 4.0 din noua generație. Crosshair VIII Impact și Strix X570-I Gaming au sloturi PCIe x16 și M.2 ce sunt cablate la PCIe 4.0, deschizând o nouă lume a performanțelor grafice și a stocării NVMe, fără a avea grija constrângerilor de bandă. Ambele plăci suportă, de asemenea, cel mai recent protocol Wi-Fi 6 (802.11ax) și pot pot transmite semnal wireless ultra-rapid de până la 2402Mbps (2.4Gbps).

ROG Crosshair VIII Impact: Pachet mic și puternic cu încărcătură ATX
Fiind primul model Impact al seriei ROG Crosshair, Crosshair VIII Impact este o placă puternică și compactă, bazată pe formatul Mini-DTX ce menține compatibilitatea cu cele mai multe carcase Mini-ITX. Fiind puțin mai înaltă decât Mini-ITX, aceasta exploatează spațiul suplimentar, permițându-le inginerilor ROG să dedice mai mult spațiu VRM-ului și sistemului de răcire. Crosshair VIII Impact dispune de o matrice de 8+2 etaje de alimentare TDA21472 împerecheate, fiecare estimat la 70 de amperi.

Pentru a rămâne rece, placa de bază include un VRM unic, într-un singur corp, răcit activ și o combinație chipset-radiator, cu două ventilatoare personalizate Delta Superflo. Conductele de înaltă eficiență, din cupru, canalizează căldura departe de VRM către o placă de ranforsare de mărime completă, fabricată din aluminiu, ce răspândește căldura rapid și uniform, compensând fluxul limitat de aer din carcasele mici. Impact include, de asemenea, doi conectori dedicați pentru ventilatoarele radiatoarelor, alături de conectori pentru monitorizarea fluxului de lichid și a temperaturii. În timp ce VRM-ul și matricea de răcire ocupă foarte mult spațiu, Impact stivuiește stocarea, modulele audio și de control pe o placă verticală, inovativă, lăsându-ne mai mult spațiu liber pe placă pentru a adăuga într-o amprentă SFF mai multe caracteristici inginerești și de conectivitate regăsite în mod normal pe plăcile ATX.

Pentru viteze superioare de stocare, Crosshair VIII Impact vine în pachet cu o placă de extensie cu radiator, care permite ca două unități M.2 să fie conectate printr-o interfață SO-DIMM și să ajute la controlul termic al SSD-ului pentru performanță maximă. Crosshair VIII Impact valorifică, de asemenea, OptiMem III un format proprietar pentru traseul memoriilor modificat să îmbunătățească integritatea semnalului și zgomotul indus – permițându-le kiturilor de memorie să ruleze la latențe mai joase, tensiuni reduse și să opereze la frecvențe mai înalte. Pentru un sunet de calitate, Crosshair VII Impact vine cu SupremeFX și DAC ESS® ES9023P pe o placă dedicată ce reduce interferențele, plus ROG Sonic Studio III pentru sunet surround captivant. Placa de bază oferă, de asemenea, numeroase funcții DIY, incluzând un panou I/O premontat, BIOS Flashback și conectori SATA înclinați.

Crosshair VIII Impact include și un conector dedicat pentru conectorii USB 3.2 Gen 2 ai panoului frontal, oferindu-le utilizatorilor acces facil la conexiunile USB Type-C™ (USB-C™) cu viteze de transfer de până la 10Gbps.

ROG Strix X570-I Gaming: Designul răcirii
Asemenea lui Crosshair VIII Impact, designul SFF al lui Strix X570-I Gaming nu face niciun compromis când vine vorba de răcire, fiind pregătit să exploateze complet cea mai recentă generație de procesoare HCC într-un pachet mic. Placa include conducte de căldură pentru radiatorul chipsetului îndreptate către ventilatoare, unde pot fi răcite în mod activ. VRM-ul găzduiește un radiator mare ce absoarbe practic toată căldura, împerecheat cu un ventilator care suflă în jos pentru a elimina rapid căldura. Sistemele nu oferă de obicei o răcire supradimensionată, dar Strix X570-I Gaming reușește să integreze un conector pentru pompa AIO alături de conectorul pentru ventilatorul carcasei.

ROG Strix X570-I Gaming: Caracteristici DIY Sistemele compacte sunt de obicei cel mai dificil de construit, dimensiunile generale sunt limitate, iar spațiul din interiorul carcasei este redus. Strix X570-I Gaming ajută în procesul de asamblare cu numeroase caracteristici și aspecte pentru construcția individuală. Desfacerea radiatorului, de exemplu, furnizează acces instant la stocarea M.2. La fel, radiatorul VRM-ului este proiectat în așa manieră încât să permită utilizarea coolerelor pentru procesorul AMD Wraith – un beneficiu refuzat utilizatorilor altor plăci competitoare.

Strix X570-I Gaming oferă ieșiri HDMI 2.0 și DisplayPort 1.4 pentru configurațiile home-theater și jocuri în confortul livingului, alături de același adaptor Intel Wi-Fi 6 cu suport Bluetooth 5.0 specific membrilor mai mari ai familiei ROG. Noua placă de bază include, de asemenea, două cabluri de extensie convenabile: unul pentru panoul audio frontal și un altul pentru butoanele power și reset. Acest lucru le permite utilizatorilor să conecteze aceste cabluri fără a-și strecura mâinile în carcasă, minimizând riscul unor zgârieturi sau chiar tăieturi.